Grupa de munca.
Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten s-a pensionat in 2012. In carnetul de munca scrie ca a lucrat in grupa a II-a de munca 24 de ani, in perioada 1974-1998. Pentru aceasta a primit si adeverinta de la fostul loc de munca, in care scrie ca a lucrat 24 de ani in grupa a II-a in procent de 100%, adeverinta semnata de directorul firmei si de seful biroului personal.
Casa de pensii asa i-a si luat in considerare, 24 de ani, adica 100 %. In urma cu o 2 luni de zile s-a trezit ca a primit prin posta o noua decizie de pensie, in care se mentioneaza ca a lucrat in grupa a II-a doar 16,8 ani, adica doar 70 la suta in grupa a II-a, motivand ca adeverinta aceea in care scrie ca am lucrat in grupa a II-a in procent de 100 % nu are numar de inregistrare si nu e datata. Uitandu-se cu atentie a constatat ca intr-adevar asa e, abia acuma a observat.
Firma unde a lucrat nu mai exista, a dat faliment, iar firma care a preluat arhiva zice ca nu detine niciun asemenea document.
I-a scazut pensia cu 150 lei.
Ce credeti ca s-ar putea face intr-o asemenea situatie, ar putea avea castig de cauza daca ar da in judecata Casa de pensii ? Multumesc.
Trebuie contestata noua decizie de pensionare, in termen.
Trebuie verificat daca ceea ce scrie in carnetul de munca (pe ani, luni, la inchiderea carnetului) este identic cu ceea ce scrie in adeverinta. Daca da, nr. / data necompletat pe adeverinta poate sa nu conteze in instanta.
Posibil ca in carnetul de munca sa difere procentul mentionat ca fiind lucrat efectiv in grupa de munca.
Pensie micsorata
vasile12
In luna martie 2015 m-am transferat in alt oras si am cerut transferul pensiei. In luna septembrie am primit o noua decizie de pensie prin care mi-a scazut ... (vezi toată discuția)