avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca in procentr de 100 % sau 75 % ? Buna ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca in procentr de 100 % sau 75 % ? Buna ziua, as ...

Grupa de munca in procentr de 100 % sau 75 % ? Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: Recent, un verisor de-al meu s-a pensionat. In carnetul de munca scrie ca in perioada 1985 - 1999 a lucrat in grupa a II-a de munca, fara sa precizeze daca 100 % sau alt procent, nu e facuta nicio precizare in aceasta privinta. Acum, cand i-a venit decizia de pensie se vede ca i-a luat in considerare doar 10,5 ani lucrati in grupa a II-a. S-a interest la casa de pensii si i s-a spus ca daca nu scrie in carnetul de munca ca a lucrat in procent de 100 % in grupa a II-a atunci se ia in considerare doar 75 %. Stie cineva, este vreun act normativ care sa prevada asa ceva ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 16:57, 20 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi o instructiune interna a CNPP. In mod normal trebuie sa existe mentiune in carnetul de munca sau in adeverinta emisa de angajator. Cereti adeverinta de la angajator/ detinator arhiva, dupa caz.
Va multumesc dle Popa George, dar poata sa vina cu instructiuni interne si sa spuna altceva decat prevede legea ? Unitatea unde a lucrat nu mai exista si detinatoarea de arhiva i-a comunicat ca nu l-a gasit in evidenta cum ca ar fi lucrat in grupa a II a de munca (cu toate ca in carnetul de munca specifica asa ceva, doar ca nu a trecut orocentul)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In lege scrie sa se prezinte document.
Dupa parerea mea, decat sa nu beneficiezi deloc, este benefic sa beneficiezi de 75 %, masura fiind in favoarea pensionarului.
In arhiva ar trebui sa existe document de nominalizare lucrator ca beneficiar de grupa de munca la locul de munca ...., incadrat in grupa de munca.
Va multumesc mult dl Popa Gheorghe,s-auzim de bine.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Pilu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca. buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ... Pilu Pilu Grupa de munca. Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten s-a pensionat in 2012. In carnetul de munca scrie ca a lucrat ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)
Nu mi se recunoaște grupa ii wolffmaria wolffmaria Am varsta de 60 ani (n.iulie 1957), Am 38 ani vechime din care 7 ani si 10 luni in grupa II procent 100%, care este trecuta in cartea de munca si am primit ... (vezi toată discuția)