avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... punctaj pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

punctaj pensie de urmas

buna ziua.in noiembrie 2002 sotul meu a murit.s-a stabilit o pensie de urmas pentru cei doi copii si mi s-a cerut sa aduc adeverinta de la facultate ca a urmat cursurile la zi. dupa ce am depus adeverinta , pensia copiilor a scazut.inseamna ca de fapt pentru absolventii de facultate faptul ca li se considera 0.25 puncte pentru fiecare an inseamna o amendare a pensiei?asa o sa patesc si eu?
mai am o a doua problema.la ajutorul de deces care mi s-a acordat de la unitate , mi s-au retinut toate contributiile cas , cass , somaj.acum firma si-a inchis activitatea .sa cer o adeverinta pentru acele retineri , pentru a o avea la pensionare?ca nu apare pe adeverinta care a venit de la pensii , cu punctajul anual.
am inteles ca plata pensiei de urmas se face si pe perioada studiilor de masterat.dar fiului meu cel mare i s-a siatat pensia , de catre cp mh , spunandu-mi-se ca masteratul e o a doua forma de iinvatamant si statul nu plateste decat pentru una.anul acesta urmeaza anul doi de masterat.poate solicita pensie?
va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
anacami2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 3 August 2009
Am si eu o problema in legatura cu pensia de urmas.trec in anul 3 de facultate,am 21 ani si lucrez cu norma intreaga si cu carte de munca,de asemenea treb sa precizez ca sunt orfana de un parinte.vreau sa stiu daca mai primesc pensia de urmas in aceste conditii.
Puteti cumula pensia de urmas cu salariu numai daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas lidia21 lidia21 Buna!!! Am si eu o intrebare...daca ma casatoresc mai am dreptul la pensie de urmas? Tatal meu a decedat anul trecut,eu inca urmez cursurile unei ... (vezi toată discuția)
Caz/pensie de urmas liah liah Buna tuturor! Am un caz mai aparte, cred, fata de raspunsurile citite aici: Cei doi copii ai mei au luat pensia de urmas dupa decesul tatalui de multi ani, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire - pensie de urmas Zizika87 Zizika87 Am 22 de ani, am terminat facultatea in vara aceasta, iar din toamna incep cursurile de master. Cat am fost studenta am primit pensia de urmas. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)