buna ziua,
in august sotul a facut o cerere de transfer cand era detinut intr-un penitenciar, din Romania. Dupa o saptamana el a fost transferat catre un alt penitenciar, dar nu cel pe care noi l-am solicitat (adica la o distanta si mai mare, decat cel initial) .
Nelamurirea este, daca el a solicitat transferul de la penitenciarul X, iar el acum se afla in penitenciarul Y, vom primi un raspuns? in baza lor de date se vede cererea? sau trebuie sa faca alta?
Transferul detinutului la un anumit penitenciar este conditionat de factori independenti de vointa/interesul partilor=capacitatea de ocupare a acestuia
Daca cererea de transfer a parcurs procedura legala si a fost inregistrata,inseamna ca autoritatea penitenciarelor detine aceasta solicitare,careia,in conformitate cu disp OG nr 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, publicata in Monitorul Oficial din 1 februarie 2002,urmeza sa i se raspunda in termen legal
Buna ziua!
Este imposibil ca un transfer sa dureze doar o saptamana.Asta deoarece transferul trebuie aprobat de catre ANP,nu inainte de a primi si acceptul comisiei din penitenciar.Si oricum nu l-ar muta la un alt penitenciar decat acela pentru care a facut cererea. Singurul lucru care imi trece prin cap este ca ori are vreo problema juridica in judetul in raza caruia este actualul penitenciar...ori i s-a stabilit sau schimbat regimul de curand si a fost mutat din acest motiv.O sa primeasca raspuns oriunde s-ar afla.Nu e necesar sa faca alta cerere.
Am sunat la evidenta detinuti, din cadrul ambelor penitenciare, penitenciarul X imi spune ca nu mai detine dosarul lui si nu au cum sa ii mai raspunda, iar penitenciarul Y unde a fost mutat datorita schimbarii regimului (de la inchis la semideschis) l-a pus sa faca o alta cerere, il va baga in comisie si apoi la ANP.. dar cine imi va raspunde la prima cerere depusa de el pe 24.08.. nimeni?? nu mi se pare normal ca nimeni sa nu raspunda la ceea cerere depusa si inregistrata la penitenciarul X.
Buna seara !
Haideti sa va spun ceva,si asta din proprie experienta...niciodata,si mai ales la telefon,personalul Pnt nu o sa va dea astfel de informatii si mai ales corecte. Tot timpul fiecare individ in parte va spune lucrurile diferit si eronat. Parerea mea este ca daca cererea a ajuns la ANP va fi cu siguranta inregistrata si i se va raspunde oriunde ar fi,desi ar putea dura ceva mai mult. Vine la Pnt x...se trimite inapoi la ANP cu mentiunea ca a fost transferat datorita schimbarii regimului si acestia din urma o trimit Pnt. y !! Asa ar fi normal.Apoi Anp asteapta raspunsul si acordul comisiei si a sotului dvs si abia apoi dispun transferul.
Dar cum nimic nu e normal,pentru ca desi legea e una...ei isi fac propriile reguli,cred si va sfatuiesc sa faceti alta cerere ca sa fiti mai sigura.
Dar de data asta pe numele dvs pentru ca facuta din afara are dubla greutate.
Repet,va spun toate astea din proprie experienta. Sotul meu a facut prima cerere,eu pe a doua pentru ca trecuse o luna si nu aveam nici un raspuns si ambele cereri ale noastre...s-au intalnit..intamplator la fel cum ne-am intalnit noi prima data =D> ...dupa doar 2 saptamani !!! Deci...se poate !!
Transfer penitenciar
elena_h
Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Regimul semideschis
itztu
Buna ziua! Ma intereseaza daca imi puteti spune care sunt penitenciarele in care se executa regim semideschis si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a te ... (vezi toată discuția)