avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua. In dec. 2012 am am primit instintarea de exec.silita la un credit de nev.personale.Suma in acel moent erain jur 14.000 lei.din sept.20012 pana in oct.2013 am fost in somaj.in luna iunie 2014 sa facut prima poprire din salariu. ultima poprire s-a facut in luna sept.2014. de atunci pana in momentul de fata nu am primit de la exec.jud.nici o instintare s-au alceva referitor la executarea silita. Va rog frumos sami spuneti daca in acest caz am dreptul sa invoc perimarea executari silite?daca da.cear trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:43, 16 Septembrie 2015
NCPC
Art. 696
Termenul de perimare
(1) În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un act sau demers necesar executării silite, ce i-a fost solicitat, în scris, de către executorul judecătoresc, executarea se perima de drept.
(2) În caz de suspendare a executării, termenul de perimare curge de la încetarea suspendării. Termenul de perimare nu se suspendă pe timpul cât executarea silită este suspendată la cererea creditorului.
Art. 698: Constatarea perimarii. Efecte
(1) Perimarea se constata de catre instanta de executare, la cererea executorului judecatoresc sau a partii interesate, prin incheiere data cu citarea in termen scurt a partilor.
(2) Perimarea executarii atrage desfiintarea tuturor actelor de executare, cu exceptia celor care au dus la realizarea, in parte, a creantei cuprinse in titlul executoriu si a accesoriilor.


Atentie !Perimarea intrerupe executarea silita,dar da dreptului creditorului in termenul de prescriptie sa faca noua solicitare pentru executarea silita a debitorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie executare silita capritatulcea capritatulcea buna ziua , Am o intrebare referitoare la o executare silita(poprire pe salariu) din partea unui executor judecatoresc.Speta in sine este astfel : -in anul ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)