avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sarcina probei in litigiile de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sarcina probei in litigiile de munca

Intr-un litigiu de munca reclamantul si parata au solicitat ca mijloc de proba ,proba cu inscrisuri si expertiza contabila.La termenul cand a avut loc dezbateri asupra probatoriilor ce urmeaza a fi admise in cauza parata nu s-a mai prezentat. De fapt nu s-a prezentat la nici un termen. A transmis decat intampinarea prin care a solicitat inscrisuri si expertiza contabila. Nu a fost depus niciun inscris din partea paratei la proba cu inscrisuri. Reclamantul a sdepus anumite inscrisuri ce le detine in fotocopii pentru a fi avute in vedere la expertiza contabila cu precizarea ca originalele se afla in arhiva societatii. La momentul deplasarii expertului la sediul societatii si la solicitarea acestuia de a i se prezenta inscrisurile admise de instanta in original societatea refuza sa i le puna la dispozitie pe motiv ca nu le mai gasesste si ca s-au ratacit.
Expertul nu a putut sa faca raportul de expertiza pe acest pretext insa nu a motivat in niciun fel .
In acest caz avand in vedere ca societatea refuza sa depuna aceste inscrisuri pot cere instantei sa imi admita actiunea fara expertiza intrucat este obligatia societatii sa probeze ca ce am solicitat prin cerere.Efectiv nu vor sa dea acele inscrisuri nu se poate considera ca o recunoastere avand in vedere ca nu s-au prezentat la nici un termen si mai mult nu vor sa puna la dispozitia expertului acele documente? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Recuperarea cheltuielilor de judecata ContSters75393 ContSters75393 Speta.La finalizarea unui litigiu de munca instanta de fond decide astfel: Admite in parte actiunea si aproba un nr de x ore suplimentare aferente anului ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila otto2007 otto2007 Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Cine plateste onorariul expert intr-un dosar penal in care politia considera necesara expertiza? 2. La convocarea intr-o ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la aparare si contradictorialitate FRD FRD Pot invoca dupa mai multe termene de judecata pe cale deexceptie absoluta incalcarea dreptului meu la aparare pentru urmatoarea situatie? Intr un litigiu de ... (vezi toată discuția)