avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperarea cheltuielilor de judecata

Speta.La finalizarea unui litigiu de munca instanta de fond decide astfel:
Admite in parte actiunea si aproba un nr de x ore suplimentare aferente anului y,si respinge celelalte capete decere.Intrucit societatea a cazut in pretentie admite plata cheltuielilor de judecata in suma de ..... Ron ,reprezentind onorariu avocat.
In acest litigiu de munca a fost admisa proba cu expertiza contabila si mi s-a pus in vedere sa platesc 2500 ron expert numit de instanta iar aceasta cheltuiala nu se i-a in consideratii. Nu se i-a in consideratie nici urmatoarele:3000 ron plata expert parte admis si acesta de catre instanta ,100 ron fotocopii din dosar ,100 ron bonuri combusibil .Referitor la expertiza contabila se regaseste in sentinta ca raportul de expertiza va fi inlaturat pentru ca nu este concludent.Oare aceasta afirmatie din partea instantei de fond duce la anularea cheltuielilor de judecata privind cheltuielilile de judecata aratate mai sus.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:52, 27 Iulie 2013
Ati precizat la momentul la care ati solicitat cheltuieli de judecata, in ce constau acestea? Au fost incluse de catre dvs. si aceste cheluieli pe care instanta nu s-a pronuntat? Ati depus inscrisuri doveditoare ale efectuarii cheltuielilor?
Da .Prin avocat in judecarea fondului am cerut plata cheltuielilor de judecata .In NOTE SCRISE am adus la cunostinta intantei de fond ca solicit cheltuieli de judecata privind plata onorarii avocati ,onorarii experti contabili si alte cheltuili ce au fost cauzate de acest litigiu.Am depus si inscrisuri doveditoare si aici ma refer la chitante avocati ,chitante experti contabili bonurile de combustibil,chitante dupa plata 100 ron reprezentind fotocopii din dosar .Si tot nu mi s-a aprobat.
Formulati cale de atac sub aspectul cheltuielilor de judecata
GHITA FLORIN a scris:
Admite in parte actiunea si aproba un nr de x ore suplimentare aferente anului y,si respinge celelalte capete decere.Intrucit societatea a cazut in pretentie admite plata cheltuielilor de judecata in suma de ..... Ron ,reprezentind onorariu avocat.

Acesta este tot dispozitivul? Eu înţeleg că este vorba despre o admitere în parte a cererii, situaţie în care instanța ar fi trebuit să facă aplicarea art. 276 Cod procedură civilă. În cazul unei acțiuni admise în parte, instanța poate să acorde numai o parte din cheltuielile de judecată, proporțional cu pretențiile admise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Eva57 Eva57 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti quantumul cheltuielilor de judecata care pot pretinse a fii achitate , in cazul unui proces de litigiu de munca intentat ... (vezi toată discuția)
Sarcina probei in litigiile de munca FRD FRD Intr-un litigiu de munca reclamantul si parata au solicitat ca mijloc de proba ,proba cu inscrisuri si expertiza contabila.La termenul cand a avut loc ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli de judecată datorez în cazul admiterii în parte a acțiunii reclamantei? palaceathena palaceathena In prima instanta, reclamantei, care a formulat o actiune in pretentii, i s-au admis 70% din pretentii. In intampinare am fost de acord cu jumatate din suma ... (vezi toată discuția)