avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut cu chitanta de mana

Buna ziua, am imprumutat cu o suma destul de mare , un asa-zis prieten. N-am reusit sa-mi recuperez nici un ban din cei imprumutati. Am facut o chitanta de mana, ce contine toate datele personale si cele ale persoanei imprumutate si angajamentul de a-mi restitui banii intr-un anumit timp, ceea ce nu s-a intamplat. Ce sanse am sa mai recuperez ? Din cate stiu, valabilitatea chitantei este de maxim trei ani de la data inscrisa pe chitanta, iar eu sunt in imposibilitatea de a-l actiona in judecata pe respectivul, datorita costurilor foarte mari (barou, taxa de timbru la valoarea împrumutului, et.) Exista si o alta varianta mai putin costisitoare ? As vrea sa iau legatura cu un avocat daca se poate.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:24, 24 Septembrie 2015
Initial notificati oficial persoana imprumutata cu obligatia restituirii sumei,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca imprumutatul nu se achita de obligatie,parcurgeti procedura prin mediator
Daca nu solutionati prin cele 2 metode,ramane sa analizati oportunitatea actionarii in instanta a persoanei imprumutate
Atentie sa nu depasiti termenul de 3 ani,in interiorul caruia puteti solicita recuperarea sumei
Am incercat cele doua metode dar nu au functionat. M-am ales doar cu promisiuni si vorbe... Nu este corect , ca dupa cei trei ani sa nu mai poti face nimic importiva persoanei care de fapt, te-a inselat nu ? A profitat de bunavointa si de banii tai.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
MelaP, utilizator
Este culpa dv ca ati inteles sa imprumutati o persoana cu o suma de bani fara sa incheiati document autentificat in care sa prevedeti clauze asiguratorii
Este culpa dv ca timp de 3 ani nu ati desfasurat demersuri concrete pentru recuperare suma
promisiunile s-au materializat intr-un alt inscris? Asta ca sa prelungiti perioada de prescriere cu alti 3 ani de la data inscrisului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati dikutzz007 dikutzz007 buna seara, solicit o indrumare din partea dumneavoastra,am imprumutat pe un amic cu 200 de euro,trebuia sa ii inapoieze dupa 2 luni,in aprilie se fac 2 ... (vezi toată discuția)
Inselatorii alintatul alintatul buna seara ,am dat unui individ o suma de banii iar el in schimb a garantat cu o masina ,actele masinii sunt toate la mine dar pe talon e trecut un prieten cum ... (vezi toată discuția)
Lmprumut bani gheorghisan gheorghisan buna seara am amprumutat bani unei persoane si nu a-mi mai da bani c pot sa fac ?o hartie scrisa de mana cu datele de p buletin m-ar ajuta an instanta ? (vezi toată discuția)