avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta teritoriala instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta teritoriala instanta

Ma adresez dvs cu speranta ca drumul meu prin hatisurile justitiei va fi ceva mai clar...asadar, problema mea consta in urmatoarea stare de fapt: am domiciliul in barlad, lucrez in cipru, si am un copil minor jmpreuna cu un cetatean arab ce se afla in palestina. Copilul e recunoscut de acesta. Copilul, la randul sau, locuieste la parintii mei, in barlad. Doresc sa obtin custodia asuora acestuia, pentru a-l lua cu mine in cipru. Mi s-a spus ca ar fi competenta instanta din romania, si anume barlad. Am primit insa si o opinie conform careia procesul s-ar judeca la judecatoria sect1, bucuresti, intrucat nici unul din noi, parintii, nu locuim in prezent in tara. Carei instante ar trebui sa adresez de fapt?cum stiu adresa autoritatii tutelare unde s-ar face ancheta? Multumesc din suflet

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala elamincu elamincu as vrea sa stiu cum se efectueaza o ancheta sociala pt un minor in cazul unui divort,se face la domiciliul parintelui la care ramane in custodie sau copilul in ... (vezi toată discuția)
"""divort cu minori"."poate fi un "raport de ancheta sociala"atacat ca fiind un fals ? Manole Dumitru Manole Dumitru Din declaratia martorului (mama paratei) propus de parata in declaratie arata ca locuieste la mama paratei. Si raportul de ancheta sociala s-a efectuat la ... (vezi toată discuția)
Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)