avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apel- contestatie la executare admisa
Discuție deschisă în Executare silită

Apel- contestatie la executare admisa

Va rog un sfat.
Am inceput executarea silita a tatalui copiilor pentru ca nu a achitat integral pensia de intretinere. In hotarare are stabilit 33% din venitul net realizat iar el a achitat timp de 3 ani 33% din venitul minim pe economie, desi a muncit in afara tarii cu contract de munca.
Executorului judecatoresc i-am dus o copie dupa un extras de cont pe o luna unde figura debitorul cu un salariu de 2000 euro, salariu din care ar fi trebuit sa dea 33%.
De asemenea i-am spus executorului ca la Parchet in dosarul penal pentru abandon de familie exista extras de cont cu salariile lui de 2000-3000 de euro pe o perioada de 2 ani. (eu am studiat dosarul penal si am facut o socoteala a sumei restante). De asemenea s-a stabilit o suma care reprezinta creanta- suma stabilita pe baza salariilor existente in extrasul de cont de la Parchet, iar executorul a facut nenumarate demersuri catre Parchet pentru a intra in posesia acelui extras de cont. Parchetul nu a dat niciun raspuns.
Intre timp debitorul a deschis proces in care contesta executarea silita motivand ca nu e de acord cu creanta dar nefacand dovada veniturilor lui decat cu un inscris de la ITM (desi eu am specificat ca nu lucreaza in tara ci in afara tarii).
Judecatorul a acceptat contestatia si a solicitat anularea tututor actelor de executare silita pe motivul ca eu- creditoarea si nu executorul a stabilit cuantumul creantei.
Citez: " deoarece nu executorul a stabilit creanta ci a procedat la urmarirea silita pe baza sumei mentionate exclusiv de creditoare, arbitrar si in absenta unei operatiuni de determinare concreta a intinderii creantei"- astfel a fost incalcat art. 663 al 1 si toate actele de executare silita sunt supuse nulitatii"
Mentionez ca executorul a solicitat extras de cont de la Parchet, a solicitat contractul de munca al debitorului de la o firma de leasing - contract in posesia caruia a intrat executorul dar dupa inceperea contestatiei la executare.
Dati-mi un sfat va rog ,,,ce pot face in apel.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sofia_12 , utilizator 15:59, 2 Ianuarie 2016
Am nevoie va rog de cateva sfaturi:
Dupa cum am scris mai sus debitorului i-a fost admisa contestatia la executare silita si a fost anulata executarea silita pentru ca executorul s-a bazat pe sumele indicate de mine- creditor fara sa fie in posesia vreunui act- venit salarial al debitorului la care sa raporteze acel procent de 33% pensie de intretinere.
Intre timp- in urma demersurilor facute de catre executor la firmele indicate de mine....s-a intrat in posesia contractului de munca al debitorului, deci al unor venituri reale (care coincid cu sumele indicate de mine).
In apel ma pot folosi de aceste noi dovezi??? adica acest contract de munca care i-a parvenit executorului dupa ce a fost admisa contestatia???
Sau voi pierde sigur si apelul deoarece se ia in considerare doar ce exista in dosarul de executare in momentul inceperii executarii silite?
Dati-mi cateva sfaturi va rog...ce ar trebui sa fac, deoarece in ianuarie am prima infatisare la apel si trebuie sa platesc taxa de timbru de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita abuziva prin blocare conturi bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna dimineata. Va expun spre competenta solutionare urmatoarea situatie de fapt, cu care se confrunta din ce in ce mai des debitorii urmariti, persoane ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare catani_rd catani_rd Buna seara! În septembrie 2012 banca trimite o instiintare de retinere catre angajator solicitand retinerea 1/3 din salariul angajatului pentru intarzieri de ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire alindobromir alindobromir solicit si eu, un raspuns urgent, la urmatoarea speta: am avut un credit la un ifn asupra caruia s-a instituit executare silita prin porpire de catre un ... (vezi toată discuția)