avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nerespectare autorizatiei de constructie/plan etaj
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nerespectare autorizatiei de constructie/plan etaj

Cladire noua (P+2+M).
Mansarda nu respecta planul vizat spre neschimbare din anexa autorizatiei de
constructie. (Diferentele sunt mari - ce exista in realitate nu are nici o legatura cu ce este in plan - 2 apt in loc de 1, supfrafata construita mai mare, etc..)

Toate apartamentele au cadastru si intabulare.

ISC a facut o sesizare la Parchetul de pe langa judecatoria sectorului 1.

Care sunt riscurile pentru cineva care cumpara un astfel de apartament ?
(Nu exista nici o nota in extrasul de carte funciara in legatura cu aceasta problema si apartamentul are toate actele cerute de notariat in regula.)
Cel mai recent răspuns: mdavid_c , utilizator 23:38, 21 Septembrie 2015
e mai bine sa nu cumpere-deocamdata;
probabil ca au fost manarite cartile funciare;
cf.legii,la finalizarea constructiei trebuie sa se faca receptia,la care participa si primaria;
daca se constata ca nu s-a respectat autorizatia,se va intocmi pv de constatare si amenda (1000-100.000)si obligarea proprietarului sa intre in legalitate(vezi L50);
intrarea in legalitate presupune intocmirea unei documentatii asemanatoare cu cea pentru autorizatie,dar presupune si o expertiza tehnica structurala,dupa care se elibereaza o alta autorizatie si proprietarul isi vede de treaba; conditia este ca documentatia sa respecte celelalte cerinte:CUT,POT,regim de inaltime,etc;
Multumesc pentru raspuns. Receptia s-a facut si, culmea, acolo scrie ca 's-a respectat autorizatia de constructie' desi este mai mult decat evident ca nu este cazul :)
Nici o alta parere ? :) De ce ar fi nevoie ca sa se intre in legalitate ?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
mdavid_c, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament fara autorizatie ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua, Ma gasesc in urmatoarea situatie: detin un apartament pe care l-am modificat in urma cu mai multi ani, in ideea ca am demolat 2 pereti ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)