avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator strain, contract pe drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator strain, contract pe drepturi de autor

Buna ziua! Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1) - Daca angajatorul este strain, se poate sa fiu angajat in tara de catre acesta cu un contract pe drepturi de autor? Ar fi mai simplu daca as incheia un contract individual de munca? Este posibil acest lucru daca job-ul meu presupune creatie?
2) - Contractul pe drepturi de autor poate fi pe salariul intreg (as dori sa stiu cum este legal la noi)?
3) - Contributiile la stat se pot plati doar de catre angajat sau exista anumite obligatii de plata care revin DOAR angajatorului? Daca exista, acesta fiind din afara tarii poate face aceste plati?Angajatorul mi-a zis sa-i transmit brutul dorit, astfel incat, dupa plata tuturor contributiilor sa-mi ramana in mana netul negociat. Se poate face acest lucru, adica sa platesc doar eu contributiile?
Mentionez ca nu doresc sa ma angajez pe PFA.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 17 Septembrie 2015
1. Contractul individual de munca este supus dispozitiilor Codului Muncii .

Reglementarea legală privind contractul de cesiune a drepturilor de autor se regaseste în Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, iar reglementarea în ceea ce priveşte fiscalitatea acestui tip de contract în Codul fiscal.

2. Contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale trebuie să prevadă drepturile patrimoniale transmise şi să menţioneze, pentru fiecare dintre acestea, modalităţile de utilizare, durata şi întinderea cesiunii, precum şi remuneraţia titularului dreptului de autor.
[ link extern ] /

3. Ce fel de impozit a reglementat legiuitorul în cazul veniturilor obţinute din drepturi de autor?
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: trebuie sa inchei contracte de cesiune drepturi de autor pentru anumiti colaboratori ai ... (vezi toată discuția)
Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)