avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare certificat de nastere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare certificat de nastere minor

Buna seara; am deschis un proces pt majorarea pensiei de intretinere datorata de fostul meu sot pt 2 copii, acesta revenind cu o intampinaere in care precizeaza ca s-a recasatorit, sotia nu realizeaza venituri si in plus, doar din salariul lui (minim pe economie, cf adeverinta) il are in grija si pe minorul acesteia dintr-o relatie anterioara de concubinaj. precizez ca am aflat din surse sigure ca minorul in cauza apare in prezent in evidente inregistrat pe numele mamei, fara tata, insa in copia cerificatului de nastere depus la instanta, apare numele copilului modificat (inainte numele mamei, acum numele familiei actuale) iar ca si parinti, fostul meu sot si mama copilului cu numele actual . cum s-ar explica aceasta situatie dpdv legal? este oare vorba de un fals grosolan?
ce implicatii are aceasta situatie?
Va rog sa ma ajutati cu lamuriri si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:05, 20 Septembrie 2015
bambi.2010 a scris:

cum s-ar explica aceasta situatie dpdv legal?

Posibile explicatii:

1 - Copilul s-a nascut in timpul casatoriei si are ca tata pe sotul mamei.

2. - Copilul s-a nascut inainte de incheierea casatoriei, iar fostul dvs. sot l-a recunoscut ca fiind al sau.

S-a născut în timpul căsătoriei, numai asa numele mamei din certificat, e cel actual.
gi-jane2 a scris:

S-a născut în timpul căsătoriei, numai asa numele mamei din certificat, e cel actual.

E singurul motiv pentru care numele parintilor ar putea fi acelasi pe certificatul copilului. Altfel, copia depusa contine numele mamei modificat.
Daca ar fi fost casatoriti ar fi trebuit ca atunci cand ati depus actele pentru casatorie la Starea civila el sa fi dus si sentinta de divort, nu va aduceti aminte de asa ceva? Mi-e greu sa cred ca ar fi putut ascunde de dvs. o casatorie anterioara.
incerc sa explic mai clar:
-copilul s-a nascut inainte de casatoria dintre cei 2 actuali soti in discutie(fam Ionescu -consideram pt exemplificare numele fostului meu sot); mama copilului casatorita cu altcineva atunci (ex. Petre), copilul insa fiind facut cu alt barbat(Iancu); copilul nerecunoscut oficial de Iancu, copilul ia numele Petre in certificat, iar ca parinti - aici am gresit eu initial - Petre F si Petre B;
-dupa divortul de Petre B, mama se recasatoreste cu Ionescu iar anul urmator in certificatul aceluiasi copil (depus in copie la dosarul de majorare a pensiei pt copiii mei cu fostul sot) apare numele copilului Ionescu, cu parinti Ionescu F si Ionescu B
Cum spuneam, copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei (= Petre).

Iancu (cel despre care se zice ca ar fi fost tatal) nu putea sa recunoasca pe copil cata vreme, LEGAL il avea ca tata pe Petre.

Prin urmare, trebuia tagaduita paternitatea. Si daca o fi fost vreun proces de paternitate ...te pomenesti c-o fi zis Ionescu ca-i al lui ...

Concret nu stiu ce sa zic, ca eu merg aici pe ... ghicitelea (chiar daca ghicitul asta are in spate oarece bibliografie) in loc de cititelea, asa cum ar trebui, daca as avea in ce inscriuri sa ma uit.
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Sot bigam lacrima42 lacrima42 Parinti casatoriti legal, iar din casatorie a rezultat un copil. Tatal insa era la a doua casatorie si s-a dovedit a fi bigam. Casatoria aceasta era cea de a ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Suntem 4 frati(2 cu acelasi tata-ultimul sot al mamei si 2 din alte casatorii anterioare ale mamei) care dorim sa facem succesiunea dupa mama(la moartea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)