Daca am fost angajata pe o perioada determinata de o luna,pot beneficia de somaj?Mentionez ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate la diferiti angajatori.Daca raspunsul este afirmativ ar insemna sa merg angajatorii cu care am avut CIM,pt a solicita aliberarea adeverintelor care sa ateste plata cotizatiilor?Sau se poate solicita in scris eliberarea adeverintelor?Va multumesc frumos!!!
Buna ziua, da, puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Atentie insa, trebuie sa aveti stagiul minim de 12 luni in cele 24 luni anterioare depunerii dosarului pentru indemnizatia de somaj la ALOFM. Metoda de a obtine adeverintele o alegeti dvs (scris sau va prezentati personal), insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie sa va incadrati astfel incat sa aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Daca depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la incetarea CIM, veti beneficia de indemnizatie de somaj cu ziua urmatoare incetarii.
Daca am un contract de prestari servicii si am intrat in standby din ianuarie 2009 dar nu am intrerupt contractul si il intrerup in acest moment beneficiez de somaj?Mentionez ca el el expira in septembrie.
1. Contractul de prestari servicii nu naste raporturi de munca in sensul Codului muncii.
2. Nu i se aplica nici prevederile Legii 76/2002 (Legea somajului).
Drept la somaj
OROSZ ANDREI
daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)