avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM-Perioada determinata 1 luna-somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM-Perioada determinata 1 luna-somaj

Daca am fost angajata pe o perioada determinata de o luna,pot beneficia de somaj?Mentionez ca in ultimele 24 de luni am 12 luni lucrate la diferiti angajatori.Daca raspunsul este afirmativ ar insemna sa merg angajatorii cu care am avut CIM,pt a solicita aliberarea adeverintelor care sa ateste plata cotizatiilor?Sau se poate solicita in scris eliberarea adeverintelor?Va multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:39, 15 Iulie 2009
Buna ziua, da, puteti beneficia de indemnizatie de somaj. Atentie insa, trebuie sa aveti stagiul minim de 12 luni in cele 24 luni anterioare depunerii dosarului pentru indemnizatia de somaj la ALOFM. Metoda de a obtine adeverintele o alegeti dvs (scris sau va prezentati personal), insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca trebuie sa va incadrati astfel incat sa aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Daca depuneti dosarul in termen de 30 de zile de la incetarea CIM, veti beneficia de indemnizatie de somaj cu ziua urmatoare incetarii.
Da ,in ultimele 24 de luni am 17 luni lucrate dar la 3 angajatori si cu pauze, cred ca nu este nici o problema nu?
Nu, nu are nicio importanta daca ati lucrat sau nu cu intreruperi. Legea nu distinge.
Daca am un contract de prestari servicii si am intrat in standby din ianuarie 2009 dar nu am intrerupt contractul si il intrerup in acest moment beneficiez de somaj?Mentionez ca el el expira in septembrie.
1. Contractul de prestari servicii nu naste raporturi de munca in sensul Codului muncii.
2. Nu i se aplica nici prevederile Legii 76/2002 (Legea somajului).

Alte discuții în legătură

Cum ajung la somaj gabita2000 gabita2000 Buna ziua, As avea si eu cateva nelamuriri. Din octombrie anul trecut lucrez la o firma. Acum firma se inchide pe motiv ca nu este treaba, nu sunt clienti. ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa 2 luni de munca? cobai cobai Buna ziua! Incepand cu data de 01.08.2009 mi se desfiinteza postul in care lucrez, adica vor face reduceri de personal. Am fost anuntat ca voi fi fat in ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca am fost incadrat in muca pe perioada determinata la expirarea celei de a doua prelungiri nu mi se mai prelungeste contractul pentru ca este reducere de ... (vezi toată discuția)