Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine ca nu mai inteleg nimic. Momentan am grija de o batranica, care nu mai are pe nimeni ( copii sau sot) si s-a decis sa-mi lase mie apartamentul si toate celelalte bunuri, dar problema este ca mai are un frate care nu se intereseaza de ea, daca imi face testament acesta se poate ataca de catre fratele dansei?eu as fi dorit sa fac si contract de vanzare cumparare, dar dureaza foarte mult raspunsul de la autoritate tutelara, iar dansa are orele numarate. Sunt in siguranta cu acest testament??Va rog mult sa-mi raspundeti si mie, Va multumesc anticipat
da, sunteti in siguranta cu testamentul. numai sotul, copii sau parintii persoanei care face testamentul sunt rezervatari(adica au si ei o parte de mostenire, in ciuda testamentului), fratii, nu.
Fratele nefiind mostenitor rezervatar, nu va putea cere reducţiunea legatului (adică nu va putea ataca testamentul pe motivul încălcării rezervei succesorale).
Problema atacării actului se va putea pune doar în ceea ce priveşte nulitatea acestuia pentru viciu de consimţămînt de exemplu, dar asta se poate întîmpla cu orice act. Solicitaţi ca la autentificarea testamentului să existe şi opinia medicului de specialitate în ceea ce priveşte discernămîntul testatoarei.
Nu cred că trebuie să vă temeţi de o eventuală reuşită a fratelui bătrînei în ceea ce priveşte desfiinţarea testamentului, dacă testatoarea are discernămînt.
testamentul trebuie facut in perioada de valabilitate a certificatului medico-legal? daca certificatul expira si testamentul este facut dupa aceea exista probleme? multumesc mult si astept un raspuns
Testament legalizat
para24
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca se poate.
Este vorba de o matusa (sora cu bunica mea) care nu are copii si numai o nepoata dupa frati (mama ... (vezi toată discuția)