avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini in vederea ridicarii unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini in vederea ridicarii unui imobil

Locuiesc intr-o curte comuna. In aceasta curte proprietatile sunt in indiviziune perpeetua. Conform actului principal din anul 1946 fiecare proprietar are dreptul de a folosi drumul de acces. Constructiile din aceasta curte sunt situate de o parte si de alta a unui drum de aproximativ 2metri latime.Curtea are o lungime de 70 metri. Primul proprietar (cel care are primul imobil la strada) a vandut locuinta.Actualul cumparator fara acordul celorlalti proprietari, a ridicat un imobil de 3 etaje +mansarda. A izolat imobilul cu polistiren de 10 cm la care a mai adaugat si un soclu tot de aceeasi dimensiune a polistirenului, ingustand drumul de accces cu aproximativ 25 de cm. Toate imobilele din acesta curte nu au etaje, sunt case cu o inaltime de maxim 5 m.Ceilalti proprietari au incercat sa vorbeasca cu constructorul dar acesta a motivat ca exista aprobari de la primarie si au dreptul de a modifica sau ingusta drumul de acces si de ridica cate etaje au fost aprobate in proiect.

Intrebarea mea este: are sau nu nevoie de aprobarea noastra pentru a ridica acest imobil si pentru a modifica drumul de acces dupa bunul plac?

Alte discuții în legătură

Constructie noua limita hotar disputa vecini florydania florydania Buna ziua. Anul trecut (2018) am cumparat o casa cu un teren, in credit ipotecar. Cand noi am vazut prima data casa, vecinul de alaturi se apucase de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru constructie Ovidiu L Ovidiu L Buna ziua, Am o proprietate in Bucuresti, casa + curte, casa este construita calcan in calcan cu un bloc p+3+m, ambele mai vechi de 100 de ani. Doresc sa ... (vezi toată discuția)