avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adeverinta venit pentru mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adeverinta venit pentru mostenitor

Buna ziua,

Am primit cererea unui mostenitor, adult, pentru o adeverinta a veniturilor salariale ale tatalui decedat, fost angajat al societatii noastre, pentru ultimii 10 ani, defalcat pe ani si luni, pentru masa succesorala.

Legal suntem obligati sa furnizam aceste detalii? In baza carui articol/legi?

Multumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Crackery9 , utilizator 18:59, 20 Septembrie 2015
Conform art. 59 alin. (2) din Codul fiscal, modificat prin punctul 26 din OUG 30/2011,
platitorul de venituri este obligat sa elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut.

Art. 34 alin. (5) din Codul muncii prevede
la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate. Aceste dispozitii se coroboreaza cu dispozitiile art. 40 alin. (2) lit. h) din Codul muncii, care prevad ca una dintre obligatiile angajatorului este de a elibera, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Stiam ca suntem obligati sa eliberam aceasta adeverinta pentru salariati sau fosti salariati, este dreptul lor.

Nu stiam daca acest drept este preluat si de mostenitori?

Cererea ar trebui sa vina din partea unui notariat, avocat, tribunal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent-adeverinta salariat chirita-alina chirita-alina Buna ziua! Am avut un contract de munca, perioada determinata care s-a incheiat la 1 august 2010. In momentul de fata sunt preluata in plata de casa de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dan_valentin84@yahoo.com dan_valentin84@yahoo.com tatal meu s-a recasatorit. D-na cu care s-a casatorit a avut la randul ei o casa cu fostul sot cu care a facut partajul . Jumatatea fostului sot a cumparat-o ... (vezi toată discuția)
Codul muncii nikoliordan nikoliordan Buna ziua! In data de 5.11.2018 mi-am dat demisia conf. art.81(8)pe mail de la fostul loc de munca. Tot în aceeași zi am primit mesaj pe whatsapp de la fosta ... (vezi toată discuția)