tatal meu s-a recasatorit. D-na cu care s-a casatorit a avut la randul ei o casa cu fostul sot cu care a facut partajul . Jumatatea fostului sot a cumparat-o impreuna cu tatal meu si cu partea ce i s-a cuventit, au refacut intreaga masa. D-na a mai avut o mostenire revenita in urma unei succesiuni dupa moartea parintilor sai, de 1/2 din masa succesorala. Tatal meu nu a avut copii impreuna cu d-na. Dupa moartea sotiei, tatal meu nu a facut succesiunea cu rudele sotiei.La randul lui tatal meu a decedat in 1988 si de atunci eu locuiesc in acea casa fara ca cineva din rudele sotiei tatalui meu sa ma fi deranjat in acest timp. Ce drepturi am
buna ziua!
ar trebui sa se dezbata succesiunile celor 2 defuncti.
dar nu stiu cum va intelegeti cu rudele sotiei.
daca apreciati ca vreuna din ele ar putea sa ceara ce s-ar fi cuvenit de pe urma defunctei stati mai bine in banca dvs, asteptati sa se implineasca termenul de 30 de ani de uzucapiune.
mai exisat varianta sa se constate ca aceste rude au ramas straine de succesiune...
Puteti solicita deschiderea succesiunii sotiei tatalui dvs.in contradictoriu cu rudele acesteia .Cereti sa se constate ca unicul mostenitor acceptant al succesiunii a fost tatal dvs. , rudele sotieie sale fiind neacceptante , conform art.700 Cod Civil , urmand sa se constate ca tatal dvs. a preluat intreaga avere succesorala .In aceasi cerere solicitati sa se constate deschisa succesiunea tatalui dvs. , sa se constate masa succesorala si ca dvs. sunteti mostenitor acceptant urmand sa preluati intreaga masa succesorala .