avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua... Au trecut 16 ani de la decesul sotului si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua... Au trecut 16 ani de la decesul sotului si dorim ...

Buna ziua...
Au trecut 16 ani de la decesul sotului si dorim sa facem succesiunea abia acum . Exista doar trei succesori, Precizez ca impruna cu sotul decedat, nu am avut copii, dar fiecare a avut copii din casatorii anterioare...eu unul si el doi.
Niciunul dintre copii nu au locuit vreodata cu noi , nici fata mea si nici baietii lui.
Impreuna , am avut o AF cu ceva patrimoniu , 2 cladiri, una pentru depozitare marfuri si una cu un spatiu comercial . Deasemenea , ca persoane fizice , am mai achizitionat un apartament impreuna in alta localitate. Copii lui , nu au mai dat nici un semn de viata de 11 ani , nu au contribuit niciodata la plata taxelor si impozitelor de pe urma proprietatilor mai sus amintite , eu continuand sa locuiesc in apartamentul care face parte din masa succesorala si sa folosesc cladirile apartinand AF-ului nostru si platind , evident orice fel de chaeltuiala au necesitat , taxe impozite ...cat si cele de intretinere.
Deasemenea mai mentionez ca in intrevalul de 6 luni de la decesul sotului, eu am dat o decalaratie notariala de acceptare a succesiunii , iar copii lui nu au facut absolut nici un demers in acest sens , comportandu-se ca si cum ar fo fost complet straini de bunurile din masa succesorala,
Intrebarea mea este :
In conditiile date , pot obtine eu intreaga cota ce i s-ar fin cuvenit sotului decedat ?...adica intreaga masa succesorala ?

stima,
Întreaga masă succesorala teoretic o puteti obtine doar prin instanța făcând dovada ca descendenții soțului sunt străini de moștenirea acestuia prin neacceptarea.
Va multumesc pentru raspuns , dar tin sa precizez ca baietii sotului nu au dat nici o declaratie scrisa de neacceptare,doar ca au fost complet indiferenti la orice obligatie le-ar fi revenit din postura de mostenitori legali si nici macar nu am mai venit pe aici aproape 12 ani. Este acelasi lucru ?
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
page_rrr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna mergeți la un av si discutați,garanții 100%nu există,Dacă îi învață un av pot să invoce că au acceptat moștenirea tacit dovedind acest lucru cu un martor.cs au preluat un bun din bunurile defunctului,o trusa de scule,undiță,mobila etc.Nu aveti cum sa ghiciti ce o să facă dvs introduceți acțiunea si o sa vedeti..
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dan_valentin84@yahoo.com dan_valentin84@yahoo.com tatal meu s-a recasatorit. D-na cu care s-a casatorit a avut la randul ei o casa cu fostul sot cu care a facut partajul . Jumatatea fostului sot a cumparat-o ... (vezi toată discuția)
Anulare act succesiune cristea adi cristea adi buna ziua tuturor. sunt noua pe acest site pt ca am o problema si m-am gandit ca poate cineva stie sa-mi dea un raspuns. in 1993 bunica mea a murit.ea avea 5 ... (vezi toată discuția)
Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)