avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura civila- modificarea cererii de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura civila- modificarea cererii de chemare in judecata

Expun urmtoarea speta:
O societate cheama in judecata pe drept comun o persoana fizica.
La momentul introducerii cererii de chemare in judecata persoana fizica chemata in judecata era decedata, pierzandu-si astfel capacitatea procesuala de folosinta.
In situatia cand se face cerere de introducerea mostenitorilor in cauza actiunea va fi respinsa intrucat cel chemat in judecata a decedat inaintea introducerii cererii de chemare in judecata.
Care ar fi solutia?
Se face o cerere de modificarea cererii de chemare in judecata prin care se schimba paratul?.
Art. 204 Cpc nu face referire la schimbarea paratului.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george141414 , utilizator 10:01, 18 Septembrie 2015
O singura solutie: deschideti o noua actiune prin care chemati in judecata, in calitate de parat, pe mostenitorii persoanei decedate.

Nu exista posibilitatea schimbarii paratului in cazul dvs. Pentru "schimbarea paratului" exista alte situatii, dar in care speta dvs. nu se incadreaza.
Din pacate aceasta solutie nu este viabila in speta expusa. In cazul introducerii unei noi cererii de chemare in judecata suma pretinsa prin noua actiune ar fi prescrisa.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj ... bodisin bodisin Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj =care este momentul pana la care se face modificarea cererii de chemare in judecata si ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)
Deces parat - introducere in cauza a mostenitorilor Laurys Laurys Buna ziua, Dupa introducerea cererii de chemare in judecata am aflat ca paratul a decedat iar instanta ne pune in vedere sa indicam datele de identificare a ... (vezi toată discuția)