avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recalculare impozit mijloc de transport/adeverinta ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recalculare impozit mijloc de transport/adeverinta suspensie

Am tirul inscris din 2012 ,insa la vremea respectiva angajatul pe care l-am avut si avea imputernicire sa se ocupe de tot ce tinea de firma pe perioada cand nu eram in tara,nu a luat adeverinta de la RAR in acel moment cu suspensia pe aer.
Si in concluzie pana in momentul de fata am platit impozitul aproape dublu.
Am aflat de aceasta situatie si am mers la RAR si le-am cerut acea adeverinta pentru tir,suspensia fiind originara din fabrica asa si m-am prezentat la finante serviciul de taxe si impozite facand o cerere sa-mi recalculeze impozitul pe mijlocul de transport.
Fara nici-o problema totul s-a rezolvat.
Insa firma in 2012 pana in 2014 a avut sediul in alta localitate,mult mai mica,iar din 2014 si pana in prezent in Timisoara.
Cei de la finante din Timisoara mi-au spus ca trebuie sa-mi recalculeze impozitul si cei de la finante din acea localitate din 2012 pana in 2014 unde a fost firma,insa nu este asa.
Mi-au spus ca ei nu imi recalculeaza nimic pentru ca acea adeverinta trebuie sa fie datata din 2012 si nu de acum.
Este adevarat?
Daca firma era din 2012 in Timisoara cei de la finante mi-ar fi recalculat fara probleme,de ce cei din localitate nu accepta,au dreptate ei?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:47, 29 Septembrie 2015
Nu au dreptate. Este vorba aici de o recalculare a impozitului calculat eronat ca urmare a încadrării greșite ( e adevărat că acest lucru a fost posibil pentru că nu ați depus adeverința de la RAR).
Depuneți o cerere la primăria din localitatea unde ați activat din 2012 până în 2014(pe care o inregistrați la registratură și veți lua și număr de înregistrare) prin care solicitați recalcularea impozitului datorat, restituirea sumelor achitate în plus în contul societății -cont pe care-l veți scrie în cerere, specificați că mijlocul de transport nu a suferit nicio modificare a suspensiei din 2012 pâna în prezent și anexați documentele de la RAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina castigata la un concurs RomeoE RomeoE Buna ziua, Am achizitionat de curand o masina castigata ca premiu la un concurs. Masina nu a fost inmatriculata pana acum, avand doar numere rosii scoase ... (vezi toată discuția)