avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program vizita copil cu probleme medicale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program vizita copil cu probleme medicale

Buna seara,sunt o mamica divortata de 4ani,cu un copil de 5ani operat pe inima,custodie tutelara obtinuta in luna de 2014(chiar el trimitand instiintare la judecatorie ca ede acord ca eu sa exercit autoritatea tutelara asupra copilului),copilul mai avand nevoie de o operatie,tatal vazandu si copilul de 2ori pe an,pensia alim neplatita de 5luni,copilul stiind de tati de la mine,dar in putinele da ti cand suna,ma ameninta ca va schimba prog de vizita si va lua copilul in germania,unde lucreaza,o luna in vacanta de vara .Copilul nu vrea fara mami,e un copil care face logopedie,kinetoterapie,eu fiind si asistent personal al copilului,si doar eu ma ocup exclusiv de el.Intrebarea mea este,poate schimba programul de vizita,data fiind situatia copilului,eu nu am respectat programul de vizita,si cand a dorit sa il vada,ne am intalnit si la vazut..fara nici un fel de problema,am incercat sa pic de acord cu el,sa nu fiu nevoita sa trec prin alt proces si sa dau viata copilului peste cap,crescut de mine singura timp de 4ani.dar tatal cand suna incearca sa ma intimideze.
Cel mai recent răspuns: mamy86 , utilizator 10:56, 1 Octombrie 2015
Da, poate schimba programul de vizită, important este doar să ceară şi va primi dreptul, că e tată şi are drepturi.Acum, dacă demonstraţi că minorul nu îl cunoaşte, dovediţi problemele medicale ale copilului, eventual prezentaţi situaţia cardiologului şi cereţi-i o scrisoare medicală în care să arate clar riscurile la care e supus copilul dacă i se schimbă mediul, dacă e traumatizat psihic, atunci este posibil să i se respingă cererea de a lua copilul cu el în Germania.
Multumesc pentru raspuns,dar faptul ca face kineto,logopedie,are un program,se tine cont?Tatal nu stie nimic de copil,martori pot pune? Nu mi se pare corect sa ceara marirea programului de vizita cand nu l a luat nici macar in zilele pe care le avea stabilite!Faptul ca el insusi a trimis instiintare ca eu sa exercit autoritatea tutelara,conteaza?
Dragă mămică, din propria experienţă vă spun că cele arătate de Dvs. pot să conteze sau pot să nu conteze, depinde de judecător.De exemplu, în Bucureşti, aceeaşi instanţă, aceeaşi judecătoare, în cauze similare - program de vizită a unui sugar - în baza aceleiaşi legi, a dat hotărâri diametral opuse: unui tată i-a dat program cu preluarea sugarului la domiciliul său, fără prezenţa mamei, cu motivaţia că sugarul trebuie să cunoască figuri noi, să socializeze!!!, iar unei mame, alungate de soţ din casă şi sugarul reţinut de tată, nu i-a acceptat luarea sugarului la domiciliul ei, cu motivul că e prea mic şi nu poate fi scos din mediul său stabil.
Kinetoterapia, logopedia, acordul lui pentru autoritatea unică pot să conteze sau nu, judecătorul poate motiva că tatăl e responsabil şi va continua aceste proceduri atât timp cât este la el, cu specialiştii din localitatea de domiciliu.
Ceea ce cred eu cu tărie că poate tranşa în mod clar situaţia în favoarea Dvs. ar fi, aşa cum am arătat mai sus, o scrisoare medicală de la cardiologul care-l are în evidenţă pe copil, prin care să recomande stabilitatea familială, evitarea stărilor conflictuale, evitarea oricărui traumatism psihic şi recomandarea controlului periodic al minorului, arătând şi riscurile nerespectării recomandărilor medicale. Puteţi începe de pe acum, mergeţi la medicul pediatru, cereţi un bilet de trimitere către cardiologie, apoi faceţi ce v-am spus.
Faptul că nu plăteşte pensie alimentară nu contează; nici că şi-a văzut copilul de 2 ori pe an.
Tatăl copilului meu a fost o singură dată anul acesta, de Anul Nou, totuşi, eu sunt dată în judecată că nu încurajez relaţia tată-copil, care are program bilunar, ca al Dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2015
Martonze, utilizator
Multumesc frumos,astea sunt legile la noi in tara,tind sa incurajeze relatia tata-copil(respectiv mama-copil) fara a tine seama de parintele care isi dedica timpul,rabdarea si toata dragostea copilului 24 din 24,care nu isi suna copilul,nu plateste pensie si multe altele,nemaitinand cont de problemele medicale ..cu siguranta asta voi face,voi inc sa tin vb cu cardiologul,medicul de familie si chiar si persoane care cunosc situatia,in cazul in care va deschide proces.Copilul a fost cu mine de la nastere,eu fiind si asistent personal pentru el,avand si certificat de handicap la copil...sper totusi ca tatal sa lasa orgoliul deoparte si sa renunte la gandurile lui
Incercati sa nu va mai lasati controlata de tata - din ce povestiti dvs sunt doar amenintari si par a fi menite doar sa va controleze. E destul de improbabil sa va dea in judecata pentru marirea programului si e si mai improbabil sa il puna in aplicare daca il castiga - oricum ar fi mai e mult pana departe.

Discutati cu medicii care se ocupa de copil si vedeti daca si in ce fel ati putea sa lasati copilul sa petreaca timp cu tatal sau (nu ma refer la o luna in Germania).

Pe masura ce timpul va trece copilul se va mari si va deveni independent (acesta este scopul pentru care face logopedie, kinetoterapie si pentru care depuneti efort) si va putea petrece o saptamana in Germania cu tatal sau.
Peste 5 ani probabil va putea petrece o luna acolo.

Scrieti-i tatalui emailuri in care sa ii descrieti in mod detaliat cum se desfasoara ziua copilului, ce probleme are, la ce trebuie sa fiti atenta (ganditi-va, daca va e mai usor, ca in cazul decesului dvs copilul va fi preluat de tata si va avea o viata mai usoara - copilul - daca tatal are macar niste idei in legatura cu nevoile lui).

Incercati sa scoateti ce e mai bun din situatia in care sunteti - pentru dvs si pentru copilul dvs.
Multa sanatate!
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie vs program de vizita monaborlea monaborlea Buna seara,sunt divortata,cu custodie tutelara,copil cu probleme medicale,eu fiind si asist personal al copilului,tatal avand prog de vizita,dar nu a venit sa ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna bajenescu_sorina bajenescu_sorina Daca tatal are custodie si program stabilit. si timp de 2 ani am avut o relatie buna in sensul ca am iesit impreuna cu copilul peste tot, nu l-a luat de acasa ... (vezi toată discuția)