avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie vs program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie vs program de vizita

Buna seara,sunt divortata,cu custodie tutelara,copil cu probleme medicale,eu fiind si asist personal al copilului,tatal avand prog de vizita,dar nu a venit sa il ia nicioadat la vizita,pensie alimentara netrimisa din luna martie.De cateva saptamani tatal,plecat in Germania,ma sunat si mi a spus ca va cere marirea prog de vizita"Ca are dreptul",astazi bunicii l au cerut 2ore sa petreaca cu el,l am dat dar cand a venit copilul,ff incantat,ca i au spus bunicii daca vrea sa stea cu ei pentru totdeauna,sunt putin speriata pentru ca pana de curand nimeni nu s a preocupat de copil,nu a sunat nimeni,pensia netrimisa,iar copilul cu probleme medicale,necesitand o a doua interventie chirurgicala pe cord,facand logopedie,kinetoterapie.(in dec am optinut custodie tutelara,copilul avand nevoie de interventie chirurgicala,si tatal neraspunzand la tel,mesaje)Intrebarea este poate tatal mari programul de vizita,el nevenind nici la programul stabilit,bunicii ma pot obliga sa le dau copilul la vizita,chiar in locul tatalui?Se tine seama ca azi cand le am dat copilul,am avut o prietena ca martor?Am vrut sa fie bine,dar se pare ca ei 3 joaca murdar...vor sa intoarca copilul,el fiind naiv,si nu mi se pare corect.Poate cere schimbarea custodiei din tutelara in comuna?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
monaborlea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 8 Octombrie 2015
nu sunteti obligata sa-i lasati pe bunici sa-l viziteze pe baiat.
daca tatal minorului va dori modificarea programului de vizitare , demonstrati ca nu si-a respectat nici programul initial .
Va multumesc pentru raspuns,am martori ca numai eu ma ocup de copil
Si daca fostul sot inca are buletinul pe adresa mea,cum il pot obliga sa si schimbe buletinul?Toate datoriile lui,banci,credite,vin la adresa mea.L am rugat sa si schimbe buletinul si mi a spus ca o va face cand ii va expira buletinul,adica peste 6ani..
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Dacă se solicită exercitarea în comun a autorității părintești există șanse de reușită deoarece aceasta este regula. Sigur că nu este obligatoriu ca această situație să se schimbe. De asemenea, instanța va dispune și cu privire la locuința copilului, dacă există neînțelegeri, cu privire la pensie și la programul de vizitare.
În funcție de cererile tatălui se pot face diverse apărări și se poate administra un probatoriu numeros. Vă sfătuiesc să apelați la un avocat dacă va avea loc un astfel de proces.
Cu siguranta voi apela la un avocat,la divort am avut custodie comuna,din motive medicale,si pt ca tatal nu se interesa de copil,am cerut custodie tutelara,unde o am in prezent.Ma interesa daca o poate schimba iar in custodie comuna...
Poate daca isi schimba comportamentul.
Ii puteti face plangere penala pt neplata pensiei sau mergeti cu hotararea la un executor sa ii puna poprire pe salariu.
Bunicii pot cere in instanta separat de ce face tatal, un program de vizita.
In privinta domiciliului, puteti face o petitie catre evidenta populatiei si acestia sa il invite sa isi schimbe buletinul.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare program vizita copil cu probleme medicale mamy86 mamy86 Buna seara,sunt o mamica divortata de 4ani,cu un copil de 5ani operat pe inima,custodie tutelara obtinuta in luna de 2014(chiar el trimitand instiintare la ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa despartirea concubinilor marla1 marla1 buna ziua. am trait in concubinaj cu tatal copilului meu, dar ulterior ne-am despartit. Am obtinut hotarare judecatoreasca pt incredintare minor si pensie ... (vezi toată discuția)
Program vizita mamy86 mamy86 Buna ziua,sunt divortata,cu un copil de 5ani,tatal nu se implica in cresterea copilului,pensia e trimisa de el la parintii lui(e plecat in strainatate),pe ... (vezi toată discuția)