avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna dupa despartirea concubinilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna dupa despartirea concubinilor

buna ziua. am trait in concubinaj cu tatal copilului meu, dar ulterior ne-am despartit. Am obtinut hotarare judecatoreasca pt incredintare minor si pensie alimentara in favoarea mea, caci el nici nu s-a prezentat, locuind in alta tara. el a facut recurs inainte de a ramane hotararea definitiva si irevocabila, prin care cere custodia comuna a copilului (si nu ore de vizita). as vrea sa stiu ce presupune aceasta custodie comuna, si ce ar putea el obtine, in conditiile in care eu l-am crescut singura aproape, el nefiind prezent aproape deloc, si nu recunoaste ca are loc de munca in strainatate.

multumesc!!
Cel mai recent răspuns: marla1 , utilizator 13:34, 25 Februarie 2013
Custodia comuna inseamna ca dvs. nu veti putea parasi tara sau nu veti putea trimite copilul undeva, intr-o excursie, sau copilul sa sufere o interventie chirurgicala, un tratament, etc. fara ca tatal sa fie anuntat . Nu veti putea obtine pasaportul copilului fara ca tatal sa-si dea acordul. Custodia comuna ii da dreptul tatalui sa fie instiintat ori de cate ori vreti sa luati o hotarare care-l priveste pe copil. Concubinul nu recunoaste ca are loc de munca pentru ca stie ca nici dvs. nu puteti proba acest lucru. Oricum se face o ancheta sociala la domiciliul dvs.de catre serv. de asistenta sociala care va demonstra conditiile de trai precum si toate aspectele cu privire la ingrijirea si cresterea copilului. Stati linistita, totul va fii bine!
si poate lua copilul cand doreste, fara sa ma pot opune? sau se va stabili program de vizita? de fapt, este posibil sa o si obtina, in conditiile pe care eu le-am mentionat mai sus? eu sper ca nu va putea, fiindca nu as vrea sa mai depind de el ca si pana acum la luarea deciziilor, oricum este un total iresponsabil, am dovedit cu martori ca nu i-a trimis copilului nici bani nici cele de trebuinta cu cateva luni inainte sa deschid procesul...am mari emotii
anuntarea tatalui in legatura cu plecatul minorului in afara tarii de exemplu, plus ce ati mai mentionat, inseamna sa isi dea si acordul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu poate lua copilul oricand doreste.
Va trebui sa se judece si sa obtina un program de vizita.
Daca va aparati bine va putea vedea copilul doar atunci cand va veni in tara.
Poate incerca sa obtina si dreptul de a lua copilul in strainatate o luna pe an si cateva saptamani in anumite perioade ale anului.
cand am obtinut incredintarea minorulul, la care el a facut recurs, era obligat sa imi plateasca pensia alimentara si cheltuielile de judecata, dar el nu mi-a platit nimic pana in prezent. este posibil ca in cazul in care el castiga custodia comuna, sa nu imi mai plateasca cheltuielile de judecata pt procesul de recurs si celalalt?
Legal nu, practic da.
Indiferent de rezultatul actualului recurs, el va datoreaza cheltuielile celuilalt proces.
Incercat recuperarea cu un executor. Daca nu are loc de munca, este cam greu de recuperat ceva.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului minor dennisa dennisa Buna ziua, sa incep cu inceputul...traiesc in concubinaj cu sotul meu de aproximativ 3 ani,iar in urma aceatei relatii a aparut pe lume baietelul meu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)