avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare program vizita copil cu probleme medicale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare program vizita copil cu probleme medicale

Buna seara,sunt o mamica divortata de 4ani,cu un copil de 5ani operat pe inima,custodie tutelara obtinuta in luna de 2014(chiar el trimitand instiintare la judecatorie ca ede acord ca eu sa exercit autoritatea tutelara asupra copilului),copilul mai avand nevoie de o operatie,tatal vazandu si copilul de 2ori pe an,pensia alim neplatita de 5luni,copilul stiind de tati de la mine,dar in putinele da ti cand suna,ma ameninta ca va schimba prog de vizita si va lua copilul in germania,unde lucreaza,o luna in vacanta de vara .Copilul nu vrea fara mami,e un copil care face logopedie,kinetoterapie,eu fiind si asistent personal al copilului,si doar eu ma ocup exclusiv de el.Intrebarea mea este,poate schimba programul de vizita,data fiind situatia copilului,eu nu am respectat programul de vizita,si cand a dorit sa il vada,ne am intalnit si la vazut..fara nici un fel de problema,am incercat sa pic de acord cu el,sa nu fiu nevoita sa trec prin alt proces si sa dau viata copilului peste cap,crescut de mine singura timp de 4ani.dar tatal cand suna incearca sa ma intimideze.
Cel mai recent răspuns: mamy86 , utilizator 10:56, 1 Octombrie 2015
Multumesc pentru raspuns,asa este,vrea sa ma controleze,copilul nu si la luat la program de vizita,si are 2zile pe luna,nu suna dupa el,nu raspunde la mesaje pe fb,nr de tel nu mi la dat,sub pretextul ca l as stresa cu telefoanele,iar eu nu as face asa ceva,m am descurcat sg cu el de 4ani,acum chiar nu as avea dc sa il caut,de vb cu el,nu prea am cum,e schimbator in cuvinte,una spune,alta face,daca face..e genul de om fara cuvant,copilul nu vrea la el,si cand il vede,de 2 ori pe an in ult timp,ma cere sa stau cu ei..dar de dragul copilului voi incerca sa am o relatie ok cu el,desi nu a meritat si nu merita,ca nu as vrea sa schimb brusc viata copilului..macar pana mai creste si va putea sa si spuna cuvantul,cu cine vrea sa stea.Va multumesc inca o data pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
mamy86, utilizator
Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

( va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii programului de vizitare)

De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).

Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.

In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.
Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.

Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.

Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.

Va puteti adresa si DGASPC.

Succes.
Intervenție moderator
D-na avocat Stoica Ioana, va rog a nu știu cata oara sa citiți mesajele cărora vreți sa le răspundeți. Nu mai citiți doar titlul și răspundeți haotic cu propoziti copiate care se repeta sau nu au legătură între ele. Nu dați test, răspundeți unui om care are o problema.
Dacă veți continua în același stil, primiți avertisment.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Copilul are program de vizita stabilit de instanta,problema e ca tatal nu respecta nimic,nici macar pensia alimentara trimisa la zi,nu i refuz dreptul tatalui,nu ii iau dreptul asta,atata timp cat vrea sa se ocupe de copil,si nu doar sa ma ameninte si sa ma santajeze.Eu incerc sa mentin legatura ok cu tatal atata timp cat va dori.El acum doar"imi spune" ca are dreptul sa l ia in afara unde lucreaza,dar acolo stiu sigur ca nu o va face ca nu are cine sta cu el,in tara sunt parintii lui care am o relatie frumoasa.Intrebarea era daca poate sa i modifice programul tinand cont de problemele lui medicale si de programul lui,si mi s a raspuns,Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie vs program de vizita monaborlea monaborlea Buna seara,sunt divortata,cu custodie tutelara,copil cu probleme medicale,eu fiind si asist personal al copilului,tatal avand prog de vizita,dar nu a venit sa ... (vezi toată discuția)
Reevaluare program vizitare Profesoara Profesoara Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema.Am divortat acum 5 ani. Acum un an tatal copilului, in urma unor repetate conflicte si neintelegeri a deschis ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna bajenescu_sorina bajenescu_sorina Daca tatal are custodie si program stabilit. si timp de 2 ani am avut o relatie buna in sensul ca am iesit impreuna cu copilul peste tot, nu l-a luat de acasa ... (vezi toată discuția)