avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie cod a10
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie cod a10

buna seara, tatal meu a primit azi decizia de pensie anticipata cod a10, in urma depunerii dosarului la casa de pensii,la data de 23.08.2015. pensia stabilita este in valoare de 971 lei. de la data depunerii dosarului a beneficiat de concediu medical, primind salar de la locul de munca. va trebui sa dea banii inapoi?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:35, 19 Septembrie 2015
1. Decizia Casei de Pensii stabileste dreptul la pensie iar pensia anticipata se pune in plata de la data depunerii la Casa de Pensii a dovezii ca a incetat contractul individual de munca (CIM).

2. - Asadar dupa incetarea concediului medical si dupa incetarea CIM depune la Casa de Pensii decizia de incetare a CIM dupa care va incepe sa primeasca pensia.
- Daca nu a primit nici o pensie pana acum nu are ce sa restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata mam2008 mam2008 Buna ziua! Respectuos va rog sa aveti bunavointa de a va apleca cu interes asupra unor chestiuni de procedura, pe care eu nu le-am gasit nicaieri. Desi am ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie anticipata, cand se face lichidarea de la locul de munca? ContSters122901 ContSters122901 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la depunerea dosarului pentru pensie anticipata, trebuie sa depune la dosar si lichidarea de la locul de munca. Intrunesc ... (vezi toată discuția)
Pensionare in concediu medical de cancer lsteffyro lsteffyro Daca cineva este in concediu medical pentru un an - bolnav de cancer - poate fi pensionat la termen pentru limita de varsta sau angajatorul trebuie sa astepte ... (vezi toată discuția)