avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia vrea sa divorteze - ce se va intampla?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia vrea sa divorteze - ce se va intampla?

Buna seara,

Din pacate, sotia mea m-a anuntat ca va divorta curand. Ea e insarcinata in momentul de fata insa, desi nu i-am spus asta, nu sunt sigur ca eu sunt tatal copilului.

In principiu, ce urmeaza sa se intample si ce ar fi cel mai bine sa fac? O sa detaliez putin:
1. Daca fac un test de paternitate la o clinica privata, fara stirea ei (da, stiu ca e ideal sa fie mostre de ADN si de la mama, insa nu vreau sa stie de asta si am inteles ca se poate face testul si fara mostra ei) si rezultatul spune ca nu e copilul meu, e acesta un document admisibil in instanta?
2. Eu am un salariu destul de bun iar daca ar domiciliul copilului ar fi stabilit la ea (eu urmand sa fiu obligat sa achit pensie alimentara), sunt anumite cerinte ca sa platesc aceasta pensie "in natura"? Mie nu mi se pare ca un copil are nevoie de o pensie alimentara de 2,500 RON de la mine, adica sa fie nevoie de 5,000 RON pentru nevoile lui. Stiu ca daca i-as da banii astia majoritatea s-ar duce pe cheltuielile mamei si nu sunt de acord cu asta.
3. Am mai intrebat asta in alt topic insa nu am pus bine problema atunci si a iesit putin situatia de sub control. O sa o pun din nou sub alta forma: eu sunt un om bun, cu valori morale inalte si pot si vreau sa cresc acest copil sperand sa ajunga mai bun ca mine. Mama lui nu ii poate oferi lucrurile astea si sunt foarte ingrijorat de mediul in care ar urma sa creasca acest copil daca domiciliul va fi stabilit la ea. Din experienta dumneavoastra, ce motive pot fi invocate pentru a stabili domiciliul copilului la mine? Nu vreau sa "dau din casa" ci vreau sa imi fac o idee daca am vreo sansa in acest sens sau nu. Stiu ca a apus epoca in care copiii erau dati automat in grija mamei asa ca va rog sa nu imi spuneti direct ca "nu am sanse".

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valeantudor , utilizator 08:41, 21 Septembrie 2015
Din punctul meu de vedere, avand in vedere ca acest copil va fi/este doar un bebelus, biologic este nevoie sa stea cu mama. Dincolo de orice argumente, in acest caz, biologicul primeaza.
Probele trebuie obtinute legal. Din nou din punctul meu de vedere, ar trebui sa o confruntati pe mama si sa cereti sa faceti acest test impreuna cu dansa, nu pe ascuns.
Daca nu, se poate cere in instanta.
In ceea ce priveste pensia, ea este stabilita ca procent din ce castigati. Daca aveti salariu mare, pensie mare...
Evident ca nu intentionez sa iau copilul cel putin in primul an de viata, desi legea nu mentioneaza niciun factor "biologic".

Am spus mai sus: nu vreau sa stie de acest test de stabilire a paternitatii. Nu accept alte variante. Intrebarea mea era alta: daca este admisibil in instanta - eventual pentru a cere un nou test de paternitate, cu mostre ADN de la toti trei.

In ceea ce priveste pensia, se iau in calcul atat venitul meu cat si nevoile copilului - deci nu doar salariul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate / pensie alimentara MGeorgescu34 MGeorgescu34 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am divortat de fosta mea sotie in 2009. Avem impreuna un baiat de 5 ani si jumatate. Baietelul nostru a ramas in ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate icantemir icantemir Sunt divortat din septembrie 2010, am pierdut custodia fetitei de 3.7 ani. Fosta sotie avea o relatie extraconjugala cu un colonel pensionar-politician. Dupa ... (vezi toată discuția)