avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si Intabulare

Va rog sa-mi spuneti cum pot beneficia de prevederile H.G.nr.294/2015 pentru a face un cadastru si intabulare gratuit?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:14, 20 Septembrie 2015
Dispozitia care prevede executarea gratuita a masuratorilor cadastrale urmeaza sa se materializeze pe intreg teritoriul national pana in 2023
Art. 1. - (1) Se aproba Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023, denumit in continuare Program national, gestionat, in conditiile legii, de catre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, denumita in continuare Agentia Nationala.
(2) Programul national poate fi actualizat prin hotarare a Guvernului, in conditiile legii.



Actualmente exista un numar redus de UAT care au intrat in primul esalon si beneficiaza de fondurile necesare executarii gratuite a masuratorilor cadastrale
Dispozitia mentionata prevede strict gratuitatea masuratorilor cadastrale ,fara sa prevada gratuitatea intabularii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gratuit solaru solaru Vreau sa vand un apartament, si trebuie facut cadastru pentru inscrierea in cartea funciara a imobilului. Prin HG nr. 294/2015 am inteles ca se face ... (vezi toată discuția)
Cadastru andro_mariana andro_mariana Am inteles ca din mart-apr 2015 s-a votat legea gratuitatii cadastrului la case private.......am intrebat si mis-a spus ca este doar un proiect, ca se aplica ... (vezi toată discuția)
Cadastru gratuit in baza hg 294/2015 Janina71 Janina71 Am un apartament dobandit prin hotarare judecatoreasca definitiva si vreau sa stiu daca se poate face cadastru gratuit in baza HG 294/2015. Va multumesc (vezi toată discuția)