avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauze la aceeasi ora, complete diferite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauze la aceeasi ora, complete diferite

Reprezint societatea ( comerciala ) in 3 cauze care au primit termene in cunostinta in aceeasi data , la aceeasi ora estimata , doua la un complet , una la altul , deci in doua sali diferite , presupun.
Nu vreau sa lipsesc de la niciuna. Ce ma sfatuiti sa fac?
As putea cere in una din sali sa lase cauza la a doua strigare? Dar daca nu ajung nici asa? Si cum sa fac? Sa depun cerere scrisa la registratura cu o zi inainte? Sau sa cer amanare , respectiv un nou termen?
O alta varianta ar fi sa cer la urgenta , dar asta depinde de doua lucruri , daca e si partea adversa in sala plus ca unul dintre judecatori am observat ca striga cauzele la rand , deci nu mi-ar accepta o astfel de cerere.
Cum ziceam , ce ma sfatuti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:55, 26 Septembrie 2015
Cel mai indicat este sa depuneti o cerere de lasare la a doua strigare la unul dintre complete. Puteti sa o depuneti la registratura cu o zi inainte sau sa o trimiteti pe fax. Indicati in cerere ca mai aveti inca doua dosare la alt complet, eventual atasati extras de pe Ecris.Nu cred ca vi se va admite cererea de amanare pe acest motiv
Cand ajungeti in instanta, verificati ce numere de ordine aveti, poate reusiti sa ajungeti la ordine la toate trei
Va multumesc mult .

Voi face cerere de lasare la a doua strigare . Ceea ce as vrea sa preintampin ar fi urmatorul scenariu: la completul la care ma prezint in sala nu vine randul cauzei mele pana in momentul in care la celalalt complet se ajunge la a doua strigare si eu inca nu sunt acolo. De asta m-am gandit/m-am intrebat daca in subsidiar ar fi oportun sa cer si un nou termen . Ce ziceti , d-na avocat?
Desigur , eu voi face tot posibilul sa ajung la toate trei.
Cererea de acordarea a unui nou termen pentru motivul că aveţi dosare la un alt complet nu va fi admisă. Puteţi să o faceţi ca să vă convingeţi.

Trebuie să vă obişnuiţi cu această stare de lucruri. Atâta vreme cât vă veţi ocupa de litigii aflate pe rolul instanţelor, situaţia se va repeta de multe ori.

Soluţia pe care o căutaţi nu o puteţi primi pe forum. Ea depinde de numerele la care se află cele trei dosare pe listele de şedinţă. Decizia cea mai bună o luaţi în dimineaţa zilei în care aveţi procesele, după ce vedeţi care sunt poziţiile dosarelor pe liste.

Poate că o să fie necesar să cereţi lăsarea la sfârşitul şedinţei a dosarelor/dosarului de la un complet. Puteţi şi să mergeţi de la un complet la altul o dată la o jumătate de oră să zicem (ca să puteţi aprecia perioada de timp, trebuie să întrebaţi mereu la ce numere de dosare au ajuns instanţele). Oricum, este foarte bine că aveţi toate cele trei dosarele la aceeaşi instanţă. Asta vă permite să ajungeţi dintr-o sală în alta într-un timp foarte scurt. Baftă! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot amana judecata la sfarsitul listei de judecata ? paraschiv.ionel paraschiv.ionel Buna seara . Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Pe 22.06.2011 am termen de judecata la ora 8.30 , eu nu pot ajunge la ora aceea , nu am aparator in acest ... (vezi toată discuția)
Nu se mai studiaza dosarele in sala? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul ... (vezi toată discuția)
Amanare fara discutii Corina Dina Corina Dina Inaintea primului termen intr-un litigiu in care am calitatea de parat am studiat dosarul si am constatat ca reclamantul a depus , o data cu raspunsul la ... (vezi toată discuția)