avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere majorarea pensiei de intretinere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere majorarea pensiei de intretinere?

Am o intrebare,va rog, as vrea sa introduc cerere de majorare a pensiei alimentare a copilului, problema e ca fostul este plecat in afara sofer pe o masina cateva luni.
Pensia e la nivelul minim din anul 2009 la salarul cat era atunci,600 ron,eu vreau sa cer majorare pt salarul minim de acum,nu pt veniturile lui,care sunt convinsa ca nu sunt cu carte de munca.
Pot face asta acum sau trebuie sa astept sa vina? e necesara prezenta lui sau pot fi probleme ca nu este?
Cel mai recent răspuns: edana , utilizator 09:34, 23 Septembrie 2015
Puteţi cere şi acum, mai ales dacă doriţi doar actuaţizarea la salariul minim actual.
Am uitat sa intreb, actiunea costa ceva? stiam ca e gratuita
Ce acte trebuie depuse odata cu cererea,in afara de hotararea privind stabilirea pensiei din 2009?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
taxa de timbru e de 20 de lei si se plateste la administratia financiara.
In afara de cerere si chitanta, hotararea, copie dupa certificatul de nastere al copilului si dupa buletinul dvs.
Se depun la judecatoria pe raza careia domiciliati.
aveti in link un model
[ link extern ]

pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, nu postati mesaje consecutive, multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
multumesc si eu.
pot cere judecata in lipsa?

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere marionitalia1 marionitalia1 mai exact de cand am divortat nu am primit-o niciodata e posibil sa nu o mai pot recupera? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata angel36 angel36 Sunt divortate din 1997 , si am ramas cu un baietel .Problema e ca fostul sot nu a mai achitat pensia din 2005. L-am sunat prin 2007de 2-3 ori si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara TOS55555 TOS55555 Poate fostul sot sa ceara micsoare pensie alimentara in conditiile in care el lucreaza si e si student si plateste taxa? poate sa aiba suuces in fata Instantei ... (vezi toată discuția)