Buna seara, daca se poate as dori sa ma ajutati cu o informație despre pensia alimentara a copilului.... Nu stiu exact cum se calculează, cat la suta din salariu se calculează.... De exemplu :sotul meu i-a salariu în jur de 1800 - 2000 lei net, si suntem în momentul divorțului si as dori sa știu cati bani ar trebui sa dea pt fetita. Mulțumesc anticipat
Raspuns: până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil (art 529). De asemenea puteti apela la mediere pentru intocmirea planului parental privitor la fetita care cuprinde intelegerea dvs referitoare la: locuinta minorului, programul de relatii personale al parintelui nerezident, contributia parintilor la cheltuielile de crestere si ingrijire, etc. Existenta planului parental si respectarea acestuia va asigura o buna colaborare cu celalalt parinte si un echilibru in viata dvs si a fetitei. Iar instanta va fi ajutata pentru ca va avea mai putine de judecat.
Până la 1/4 din venituri. La venituri de 1800-2000 lei instanța stabilește de obicei cuantumul pensiei la 1/4 din venituri. Atenție, se iau în considerare doar veniturile care au caracter de continuitate.
Pensie alimentara
bianka2012
Buna ziua am doi copii si divortul inca nu l-am bagat urmeaza zilele astea, m-ar interesa la pensia alimentara cat ar fi la suta din salariul lui si daca ... (vezi toată discuția)