avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare costuri agent termic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare costuri agent termic

Buna seara,
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje,3 scari,20 de apartamente pe scara, si un gigacalorimetru la intrarea in bloc.La scara B s-a montat instalatia de gaze naturale,iar la scara A si C,locatarii nu au fost interesati de aceasta investitie.
La scara B s-au montat 16 centrale termice de apartament in aceasta vara.Celelalte 4 apartamente vor monta la anul.De la Institutul de Proiectari s-a eliberat o nota cu suprafata radianta pe scara B dupa cum urmeaza:
Spatii comune- 0 mp intrucat nu avem calorifere in uscatoare si pe scara.
Coloane-20,646 mp
Spatii neizolate la subsol-19,373 mp
Total suprafata radianta=40,019 mp
Rugamintea mea este sa-mi spuneti cat din totalul de energie consumata inregistrata de gigacalorimetru revine fiecarui locatar debransat.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
romulusstefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: romulusstefan , utilizator 09:49, 22 Septembrie 2015
Cei care va vor repartiza costurile vor tine cont de datele prezentate. Dar acestea sunt insuficiente pentru noi. Asa cum stiti aceste date, cei ce vor calcula pe intregul bloc au datele si pentru celelalte scari si avand in vedere ca gigacalorimetrul este la intrarea in bloc, vor introduce in calcul fiecare scara cu datele ei, fiecare apartament cu datele lui s.a.m.d.
La noi in bloc, inca se calculeza plata incalzirii dupa suprafata utila a apartamentului.Inca nu s-a auzit de lege 343/2010,si slava domnului,si-au montat elementi la calorifere cat au vrut.
Ba chier sunt apartanente cu doua camere care,daca eu am 6,70 mp suprafata radianta,ei au cate 18 mp si platim la fel.Cei de la RADET au facut o verificare si au incheiat un act cu administratorul, in anul 2005, care se arata suprafata radianta pe fiecare apartament,in intreg blocul.Cum pot face ca sa-i determin pe administrator si presedinte sa aplice legea?Am fost la alte asociatii de proprietari si am vazut pe lista lor de plata ,ca repartizarea costurilor la caldura se face dupa suprafata radianta a fiecarui apartament.
Cititi Ordinul 233/2004 al ANRSC.
Are o sectiune pentru calcule in absenta repartitoarelor.
Acolo se prevede ca, in situatia descrisa de dumneavoastra, se modifica suprafata utila folosita la calcule (numai pentru caldura).
Probabil ca va fi nevoie de o actiune in justiei pentru a obliga Asociatia sa respecte legea.
Multumesc pentru raspuns.Am cerut la asociatie, proiectele blocului,parte scrisa si desenata a instalatiei de incalzire ,pe orizontala si pe verticala,ca sa aflu suprafata radianta proiectata ,dar mi s-a spus ca nu se mai gaseste in arhiva asociatiei de proprietari.Cum as putea sa calculez,in lipsa proiectelor,suprafata radianta din constructia blocului?Exista o formula de calcul?Am facut adresa la institutul de proiectari,si tot asa mi s-a spus ca nu mai exista proiectul blocului in care locuiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tevi sau cota indiviza??? Dodoutza Dodoutza Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor ... (vezi toată discuția)
Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)