avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imposibilitate Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imposibilitate Angajare

Buna seara ,

As avea si eu o intrebare , in trecut am lucrat la o companie am plecat de la aceasta companie cu preaviz in favoarea unei alte companii mai mari , acolo am facut niste cursuri unde am avut nevoie de o adeverinta pentru a putea participa la un examen , am apelat la cineva din prima companie sa ma ajute cu o adeverinta chiar daca "teoretic" nu ma puteau ajuta , mi-au facut adeverinta si mi-au pus stampila firmei si au semnat in numele unei persoane ... ( Stiu se numeste fals in acte ; sunt constient de acest aspect ). A 2 a companie s-a documentat de adeverinta mea si a aflat ca aceasta nu este in regula urmand ca eu sa fiu dat afara ( pus in fata unui proces impotriva mea sau situatia in care urma ca eu sa imi dau demisia pe loc si sa plec din companie ) . Vremea a trecut si acum imi dau seama ca la orice firma mai mare as incerca sa aplic nu ma contacteaza nimeni chiar daca postul pentru care aplic este exact pe cunostintele mele samd ... si acum vine intrebarea :

Exista o baza de date cu oameni cu "bulina neagra" ; se documenteaza persoanele de la RU de la o companie la cealalta despre persoana pe care ar dori sa o angajeze ? Au voie sa faca acest lucru ?
Auzeam la un moment dat ca este interzis in codul muncii ca o firma angajatoare sa se documenteze fara acordul persoanei de la ceilalti angajatori . Ati putea sa ma lamuriti si pe mine ... sa fie oare asa sau sunt eu doar paranoic ???


Multumesc pentru raspunsurile primite !
O seara buna !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 21 Septembrie 2015
Art.29 C.mun.
...
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Textul art. 29 alin. (4) din Codul muncii limitează posibilitatea angajatorului de a obţine informaţii despre candidat de la fostul angajator al acestuia, instituind necesitatea acordului candidatului şi stabilind strict domeniile de informare: funcţiile îndeplinite şi durata angajării. Însă, nimic nu-l împiedică pe angajator să obţină informaţii de la terţe persoane despre candidat, inclusiv despre viaţa personală a acestuia, astfel cum autorizează expres alin. (1) al aceluiaşi articol. (Costel Gîlcă, Viaţa publică şi viaţa privată a salariatului, în Revista română de dreptul muncii nr. 3/2006, p. 89)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate recomandare de la fostul angajator in momentul angajarii? dum eli dum eli Este o obligatie legala sa prezinti recomandare de la fostul angajator in momentul unei noi angajarii? Exista un text de lege care prevede aceasta obligatie? (vezi toată discuția)
Background screening - ce se poate afla si ce nu MihalacheF MihalacheF Buna ziua, As dori sa stiu daca un angajator poate sa afle perioada in care un angajat a lucrat la o intreprindere de la fostul angajator si daca este legal ... (vezi toată discuția)
Acord sau informare candidat referinte John_Coco John_Coco Buna ziua, Conform art. 29 alineat 4, se pare ca in cazul referintelor este suficienta informarea candidatului, nu acordul acestuia. Va rog, se poate sa ... (vezi toată discuția)