adiministratorul unei asociatii de locatari are ca forma de angajare " conventie civila " pentru care primeste salariu lunar comform statelor de plata emise lunar si ptr care nu se retin impozite si taxe catre stat ( aceasta situatie dureaza de aproximativ doi ani ) cine raspunde ptr aceasta situatie ? se poate impune adiministratorului sa restituie bani ce i-a incasat ptr munca la negru ?sau ce-l putin ce datoreaza ptr impozite si taxe
va multumesc ptr raspuns ,concluziile mele sunt : exista atata viclenie in asociatiile de locatari mentionez asociatii de locatari ( am facut aceasta mentionare a nu se confunda cu asociatiile de propietari ,unde acolo lucrurile stau cat de cat bine) neavand statut juridic nu pot face angazari si s-a ales "convetie civila "ptr ca ITM -ul nu controleaza convetiile ( aceste se fac potrivit codului civil ) ANAF-ul nu faca controle ptr ca nu este inregistrare fisca ,Directia Utilitati Publice din primarii nu recunosc aceasta forma de asociere si deci nu se implica ,aceste asociatii cum am mai spus ignora prevederile legi 230/2007 cu exceptia Art 49 care aduc venituri unor indivizi .........de legea 34/2015 nu mai este cazul sa vorbim .......se mai intraba cineva de ce asociatiile de locatari nu se transforma in asociatii de propietari ?
Sigur ca orice cetatean trebuie sa aiba spirit civic si sa ia atitudine imotriva celor care nu respecta legislatia. Dar care este necazul dumneavoastra pesonal, ca locatar intr-o asemenera asociatie? Cu ce sunteti dumneavoastra personal prejudiciat daca administratorul lucreaza in baza unui fel de contract sau a altui fel de contract?
asociatia face venituri potrivit legi 230/2007 art 49 ,s-a facut curatenie la subsol , fara factura fara chitante ,fara o dispozitie de plata ,bani s0au retras cu un proces verbal din acest fond ,fiind vorba de 2200 lei bani sau impartit c-am asa: 700 trei baieti care au facut curat ,adiministratorul 500 si presedintele 1000 ......asta este doar un exemplu ,daca se gaseste cineva, un cetatean ca mine sa aiba spirit civic il trimete sa faca reclamatie intrebarea mea este ( retorica) unde ?
Daca au facut ceea ce spuneti, reclamati-i pentru aceste fapte si nu pentru ca au sau nu un anumit fel de contract.
Daca cei de la ITM o sa-i oblige sa incheie CIM, nu o sa rezolvati problemele reclamate in ultimul dumneavoastra mesaj.
Daca acum au fraudat asociatia, o vor frauda si atunci cand vor avea CIM incheiat cu administratorul.
Relatie de munca
timpuriu
suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare \\"convetie civila \\" (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari
timpuriu
sunt propus pentru a deveni presedintele unei asociatii de locatari (este aproape imposibil sa se transforme in asociatie de propietari) si am multe nedumeriri ... (vezi toată discuția)