avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Relatie de munca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Relatie de munca

suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare "convetie civila " (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) intrebarea mea este : adriministratorul poate sa-si dea demisia ? cum poate sa se intrerupa aceasta relatie de munca?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:46, 17 Septembrie 2015
Comitetul executiv decide incheierea conventiei civile pe care a incheiato cu ad-minul (sedinta de comitet - decizie scrisa).
Daca acesta este agreat in continuare, tot com. ex. poate sa-l angajeze cu CIM - daca intruneste si celelalte conditii:
- are documente de pregatire profesionala;
- are atestat emis de consiliul local;
- prezinta garantii morale, materiale si profesionale acceptate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari a cladirii pe care urmeaza sa o administreze (HG nr. 1588, art. 22.(4);
Acest articol de lege trebuie f. bine cunoscut de catre membrii com. executiv, insa daca pana acum au admis functionarea ad-minului cu conventie civila, chiar nu stiu ce este in capul lor...
am mentionat ca suntem o asociatie de locatari deci fara statut juridic si nu putem face angajari ,dorinta ca se se incheie aceasta convetie este a adiministratorului ,intrebarea este cum o poate face ?
Pur si simplu isi scrie o demisie si o preda comitetului sau presedintelui.

Observatie.
A incheia o conventie, un contract = a-l incepe.
Pentru a exprima sfarsitul raportului se foloseste termenul a inceta.
Dar cine v-a spus dvs. ca o as. locatari nu poate incheia un CIM - chiar in conditiile mentionate de dvs. ?
Apoi, daca as. loc. este mai mica, dureaza cam 2-3 luni si puteti sa transformati as. loc in as. prop.
Mai mult, puteti functiona, o perioada de cateva luni, fara a angaja in vre-un fel un administrator - ceea ce inseamna ca membrii com. ex. pot prelua toate atributiunile administratorului. Atunci cand aveti statut juridic, intrati in normal. Nu uitati sa treceti pe la ANAF, sa completati D 010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate munca la negru timpuriu timpuriu adiministratorul unei asociatii de locatari are ca forma de angajare \\" conventie civila \\" pentru care primeste salariu lunar comform statelor de plata ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator asociatie de proprietari moscalifar moscalifar Problema mea pe scurt Cand a decedat fostul administrator, acum cateva luni. toata treaba a preluat-o fiul acestuia, cu/fara sedinta a proprietarilor chiar ... (vezi toată discuția)
Raport de munca intr-o asociatie de locatari Cornel  Vasile Cornel Vasile Problema care s-a pus in ultima vreme institutiile abilitate este daca [b]o asociatie de locatari [/b]poate incheia sau nu contracte individuale de munca ... (vezi toată discuția)