suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare "convetie civila " (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) intrebarea mea este : adriministratorul poate sa-si dea demisia ? cum poate sa se intrerupa aceasta relatie de munca?
Comitetul executiv decide incheierea conventiei civile pe care a incheiato cu ad-minul (sedinta de comitet - decizie scrisa).
Daca acesta este agreat in continuare, tot com. ex. poate sa-l angajeze cu CIM - daca intruneste si celelalte conditii:
- are documente de pregatire profesionala;
- are atestat emis de consiliul local;
- prezinta garantii morale, materiale si profesionale acceptate de comitetul executiv al asociatiei de proprietari a cladirii pe care urmeaza sa o administreze (HG nr. 1588, art. 22.(4);
Acest articol de lege trebuie f. bine cunoscut de catre membrii com. executiv, insa daca pana acum au admis functionarea ad-minului cu conventie civila, chiar nu stiu ce este in capul lor...
am mentionat ca suntem o asociatie de locatari deci fara statut juridic si nu putem face angajari ,dorinta ca se se incheie aceasta convetie este a adiministratorului ,intrebarea este cum o poate face ?
Dar cine v-a spus dvs. ca o as. locatari nu poate incheia un CIM - chiar in conditiile mentionate de dvs. ?
Apoi, daca as. loc. este mai mica, dureaza cam 2-3 luni si puteti sa transformati as. loc in as. prop.
Mai mult, puteti functiona, o perioada de cateva luni, fara a angaja in vre-un fel un administrator - ceea ce inseamna ca membrii com. ex. pot prelua toate atributiunile administratorului. Atunci cand aveti statut juridic, intrati in normal. Nu uitati sa treceti pe la ANAF, sa completati D 010.