avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie de proprietari

Problema mea pe scurt
Cand a decedat fostul administrator, acum cateva luni. toata treaba a preluat-o fiul acestuia, cu/fara sedinta a proprietarilor chiar nu am idee
N-au trecut nici 4 luni si tipul anunta ca nu mai are chef , ca nu mai face incasari si ca isi da demisia.
Ajutati-ma daca se poate cu o idee : e legal/ corect sa lase blocul vraiste cand are chef ? Adica pana la inlocuirea lui ( probabil cu o firma de profil ) si preluarea printr-o predare/primirte a gestiunii nu trebuie sa se ocupe ? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
moscalifar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:08, 8 Mai 2015
Pai daca tot s-a ocupat pana acum, trebuie sa faca si predarea gestiunii - ca asa este normal.
Nu stiu in numele cui vorbiti, insa com. ex. al as. prop. trebuia sa se ingrijeasca ca dupa decesul administratorului, sa angajeze un nou administrator, cu tot ce tine de aceasta actiune. Vedeti, poate si fiul fostului admin a vrut sa continuie un pic activitatea, poate a avut o intelegere cu cineva, pana ce com. ex. va angaja pe cineva... Daca nu s-a inteles. asta e, omul pleaca si nu are nicio raspundere. Ce sa-i ceri unuia care nu are nicio problema cu asociatia dvs.?
Deci, com. executiv sa angajeze de urgenta un nou administrator si in cateva zile sa se faca predarea gestiunii si gata!
Angajarea unui administrator o face comitetul, nu adunarea generala.
Este situatie delicata deoarece chiar dvs confirmati ca preluarea activitatii a fost realizata
toata treaba a preluat-o fiul acestuia, cu/fara sedinta a proprietarilor

Dvs faceti precizarea demisie administrator,fara insa a preciza concret existenta raportului juridic incheiat intre asociatia de proprietari si executant administrator...
Desfasurarea activitatii si angajarea de administrator de imobil nu este conditionata de sedinta a proprietarilor,comitetul executiv este competent ,in temeiul disp
HG nr 1588/2007 art 17 al g) pentru realizarea scopului şi a activităţilor asociaţiei de proprietari, angajează şi demite personalul necesar, încheie şi reziliază contracte cu persoane fizice/juridice;

Pentru raspuns la obiect sunt necesre furnizarea de date relevante
Nu ati precizat daca fiul ex administratorului detine atestat profesional,daca asociatia de proprietri a incheiat raport juridic cu acesta
In conditiile in care asociatia de proprietari nu a incheiat raport juridic de munca cu fiul ex administratorului,acesta nu detine legal obligatii fata de asociatia de proprietari
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc, incep sa inteleg
Problema e cam urmatoarea : eu vorbesc in numele meu, individ care lipsesc cam 6 luni din 12 de acasa Cand a preluat tipul asta, nu ma aflam
Acum cand am aflat cum stau lucrurile, m-am gandit sa intreb ca sa ma edific
Despre ce a pazit asociatia, cu regret nu stiu, dar am impresia ca s-a inchis ochii
Membrii comitetului executiv pot prelua, conform legislatiei, atributiunile administratorului, indiferent din ce motiv asociatia nu are administrator (deces, demisie..).
Asa ca nu este cazul sa se "angajeze urgent" un administrator. Comitetul preia atributiunile si cauta un administrator, in timp, calm si cu rabdare pana gaseste unul potrivit, in urmatoarele saptamani, luni sau ani.

Alte discuții în legătură

Relatie de munca timpuriu timpuriu suntem o asociatie de locatari si adiministratorul are ca forma de angajare \\"convetie civila \\" (cunosc faptul ca aceasta forma de angajare este ilegala ) ... (vezi toată discuția)
Administrator nou - primire gestiune abc2013 abc2013 Administratorul vechi si-a dat demisia, sperand sa nu dea socoteala (asociatia a angajat expert contabil autorizat pentru verificare). Adunarea Generala a ales ... (vezi toată discuția)
Administrator vs membru in comitet dddgab dddgab Buna ziua. Un proprietar a fost ales membru in comitetul executiv in cadrul unei adunari generale si ulterior, deoarece nu se gasea un administrator ... (vezi toată discuția)