avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum trebuie sa procedez pentru a primi pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum trebuie sa procedez pentru a primi pensie de intretinere pentru 1 copil minor si unul major care este la facultate

Buna ziua, as vrea sa ma ajutati intr-o problema foarte delicata pentru a gasii o rezolvare.
Am convietuit timp de 25 de ani cu un barbat cu care am doi copii , nu am fost casatoriti legal , in noiembrie 2015 acesta a plecat in Franta mintindu-ne si pe mine si pe copii ca o sa munceasca acolo pentru a fii mai bine familiei noastre noi am crezut, dar in februarie 2015 am aflat de la primarul localitatii unde lucrase el ca de fapt el plecase cu o femeie de moravuri usoare cu 35 de ani mai tanara, care avea copii cu un alt barbat si care acesta ii luase cu el in Franta unde le-a inchiriat o casa crezand ca noi nu vom afla si el va duce viata de dezmat linistit.
Numai ca a fost concediat de acolo si cand s-a intors acasa a invocat o multime de minciuni .
Spunandu-i ca am aflat ce a facut si-a luat si ultimile bagaje si a zis ca nu e treaba mea ce face el, de atunci nu am reusit sa mai dau de el tinea telefonul inchis si-a schimbat nr de tel, o singura data s-a dus la copil la liceu isi i-a lasat 50 de lei.
va rog spuneti-mi cui trebuie sa ma adresez cum sa procedez cu acest om care si-a abandonat copii, copii au inceput scoala si nu am cum s-a le asigur cele necesarfe traiului si pt scoala, fata ce mare trebuie sa plece la facultate este anul 5 la medicina si nu stiu ce o sa fac,va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac, multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:48, 21 Septembrie 2015
Fata cea mare va trebui sa ii ceara singura, dacă tatăl nu ii da de bunavoie, se adresează instantei.
Dvs cereți pensie pt cel mic tot în instanta. Cererea se depune la judecătoria de pe raza domiciliului dvs.
Dacă nu ii dovediți veniturile, pensia va fi raportata la salariul minim pe ac.
( nu ca are importanta, dar noiembrie 2015, e o data în viitor)
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort; pensie de intretinere georgeta12 georgeta12 Am locuit , convietuit cu un barbat timp de 25 ani fara a fii casatoriti legal , in decembrie 2014 acesta dupa multe luni de incercari sa munceasca in ... (vezi toată discuția)
Cum pot solutiona aceasta problema - dosar penal pentru violare de domiciliu georgeta12 georgeta12 Pe scurt, am convietuit 25 ani cu un barbat cu care am 2 copii in noiembrie anul trecut 2014 el a plecat in Franta spunandu-ne mie si copiilor ca o sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)