avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot solutiona aceasta problema - dosar penal ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot solutiona aceasta problema - dosar penal pentru violare de domiciliu

Pe scurt, am convietuit 25 ani cu un barbat cu care am 2 copii in noiembrie anul trecut 2014 el a plecat in Franta spunandu-ne mie si copiilor ca o sa munceasca ca va fii mai bine pentru noi, a inceput sa -si ia toate bagajele mintandu-ne ca o sa ne cheme si pe noi. In decembrie sa intors sub pretextul ca nu stiu ce documente ii trebuiesc si a luat si a doua masina pe prima lasand-o in Franta, de cate ori il sunam spune ca nu are net, ca nu are credit alte scuze dar de fapt am aflat mai tarziu ca el a plecat cu o femeie de moravuri usoare care avea si doi copii cu alti barbati si pe care ii intreinea acolo a inchiriat un apartament , mergeau la restaurant le-a imbracat le intretinea iar eu cand reuseam sa vorbesc cu el ca nu au copii cele necesare traiului el spunea ca nu are bani .In februarie ma trezesc cu el cu o geanta spunand ca a reziliat contractul ca nu a mers acolo . dar va cauta alt contract si a inceput sa care din nou bagaje , plec dimineat si venea seara cand l-am intrebat unde umbla a ineceput sa vorbeasca injurios si ca nu e treaba mea , atunci am inceput sa intreb vecini unde aveam o casa la tara daca l-au vazut si asa am aflat de desfraul, minciunile lui si ca a inchiriat o casa unde sa stea cu acea femeie care mi-a distrus casnicia si viitorul copiilor mei dar ce este mai grav ca el isi tinea tele inchise , nmu raspundea copiilor nu ii intretine. 1 luna intreaga am inercat sa dau de el nestiind unde se afla iar cand fostul sot al profitoarei care este intretinuta mi-a spus ca a divortat de ia pentru ca a pins-o in casa lui in patul lui cu alt barbat si ca este de cea mai joasa speta m-am infuriat foarte rau si m-am dus la casa pe care el a inchiriat-o si am intrat cu forta in curte am ibnceput sa bat in geamuri am si spart niste geamuri in speranta ca va iesii din casa numai ca nu era acolo ci era cu vagaboanta la plimbare cu masina. Acolo erau copii femeii carora le-am spus sa plece de acolo ca eu am venit sa vorbesc cu tata copiilor mei , acestia au sunat-o spunandu-i ca sunt acolo, iar primul lucru care l-a facut acest om care este tata copiilor mei sa dus primul la politie punand-o pe aceasta sa faca plangere importiva mea pentru violare de domicilu. In acelasi timp am ajuns si eu la politie unde am dat de ei acolo. degeaba le-am ca nu am violat nici o casa ca a fost singura modalitate de incerca sa vorbesc cu despre intreinerea copiilor, ca acesta femeie nu are nici un drept acolo ca nu este chirias ,nu ea plateste chirie ci tatal copiilor mei, ca nu este decat o intretinuta platita pentru acte sexuale si nimic mai mult , ca acesta nu are dreptul sa derpuna plangere iar pentru asta mi-au facut dosar penal . va rog sa-mi spuneti daca este drept sa ia in consideratie aceasta plangere?ce pot sa fac?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 1 Aprilie 2015
Da, este drept.. fapta e de violare de domiciliu ( plus distrugere), nu conteaza care cum a inchiriata, cine e proprietar..
Art. 224
Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Plangerea poate fi retrasa daca va impacati.

Nu puteti vb cu cineva cu forta, il actionati in judecata, de aia avem lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort; pensie de intretinere georgeta12 georgeta12 Am locuit , convietuit cu un barbat timp de 25 ani fara a fii casatoriti legal , in decembrie 2014 acesta dupa multe luni de incercari sa munceasca in ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez pentru a primi pensie de intretinere pentru 1 copil minor si unul major care este la facultate georgeta12 georgeta12 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati intr-o problema foarte delicata pentru a gasii o rezolvare. Am convietuit timp de 25 de ani cu un barbat cu care am doi copii ... (vezi toată discuția)
Cum sa dai afara concubin violent AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El ... (vezi toată discuția)