Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am intocmit actele pentru desfiintarea unui post, i-am dat notificarea salariatei respective prin care ii aduc la cunostinta hotrarea societatii de a desfiinta postul si ii ofer alt post in schimb . I-am prezentat informarea cu postl nou si salariul si i-am lasat termen de gandire 3 zile. Dupa 3 zile ne-am intalnit sa-mi semneze informarea daca accepta sau nu noul post si a scris pe ea ca nu s-a hotarat inca iar la sfarsitul programului mi-a prezentat o adeverinta medicala ca e insarcinata in 4-5 saptamani.
Tot amana sa-mi dea un raspuns, ce sa fac? Daca nu accepta postul pot sa o concediez?
Din moment ce salariata a anuntat ca este insarcinata postul ei nu se va mai desfiinta decat daca societatea intra in faliment.
Nu are ce rspuns sa va mai dea.
Problema e ca eu mai am 3 persoane cu post similar cu al ei si vreau sa le desfiintez pe toate pentru ca doresc sa externalizez serviciulin conclizie desfiintez tot departamentul
tuturor le ofer alte posturi care sa se potriveasca cu studiile..
Eu practic nu vreau sa-i dau afara, raman in companie dar pe alte posturi daca le accepta.
Problema este cu salariata gravida ....ce fac cu ea daca nu accepta postul oferit???
Trebuie mentinuta pe respectivul post. Explicatii insa acre sunt avantajele si dezavantajele, poate va accepta daca veti propune si asigura aceleasi conditii de munca ori chiar mai bune.
Daca salariata accepta mutarea pe alt post pentru ca dvs doriti sa externalizati respectivul serviciu, atunci nu este nici o problema. Daca angajata nu este de acord, atunci nu aveti ce face pana cand va intra in concediu crestere si ingrijire copil.
Incercati pe cale amiabila, poate o sa accepte.
Pe cale amiabila nu se va rezolva, ea de felul ei e o tipa mai dificila.
Mai nou vine la birou si sta nu face nimic, daca va continua tot asa ce pot face?
Avand in vedere ca e gravida ce pot sa-i fac? sa o concediez disciplinar ca nu-si indeplineste sarcinile?se poate?