avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atac la sanatatea publica in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atac la sanatatea publica in bloc

Intr-o asociatie de proprietari exista un apartament in care nu locuieste nimeni in schimb proprietarul preia gunoaie de la ghena de gunoi si le depoziteaza in apartament care este arhiplin (pana in tavan ) cu pungi de gunoi. Separat, fara autorizatia asociatiei si-a construit o boxa la subsolul blocului unde depoziteaza de asemenea gunoi preluat din ghena si a instalat si 2 camere de luat vederi la intrarea in apartament si la intrarea in boxa de la subsol. Astfel a reusit sa invadeze intreg blocul cu gandaci si orice deratizatre se soldeaza cu un esec datorita gunoaielor depozitate. Asociatia i-a dat somatii , notificari proprietarei si a facut sesizari la Primarie, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul de servicii de urgenta, Politia Nationala, Politia Locala etc dar absolut nici o autoritate publica nu a luat nici o masura. Iar proprietaruil sustine ca are zeci de kg de argint si obiecte de arta in apartament si in boxa de la subsol si refuza sa faca debarasare.
Ce se mai poate face intr-o asemenea situatie?
Cel mai recent răspuns: roxana moldovan , utilizator 08:51, 22 Septembrie 2015
Mediatizati cazul prin intermediul presei scrise si vizuale si este posibil ca autoritatile mentionate sa fie luate la intrebari si sa ia masuri impotriva individului.
Au mai fost cazuri prezentate la stiri cu persoane care si-au transformat locuintele in depozite de gunoi si apoi s-a ocupat primaria de debarasare.
Daca serviciile mentionate sunt reticente in interventie,sesizati oficial politia din cadrul primariei ca in imobil exista focar de infectie cu risc pentru toti locatarii din condominiu
Sesizati oficial Garda de mediu
Nu se poate dovedi pt ca gunoiul este inchis in apartament deci presa si spectatorii nu au ce vedea deci nici asociatia nu poate dovedi.

Au fost sesizate oficial cu scrisori recomandate cu confirmare de primire Primaria, Politia Nationala, Politia Locala de la primarie, Inspectoratul de servicii de urgenta, Directia de Sanatate Publica. Songurii care au reactionat au fost cei de la Directia de Sanatate Publica care au venit la bloc unde apartamentul era evident inchis. Raspunsul Directiei de Sanatate a fost ca nu mirosea pe langa apartament si ca atare nu vor face nici un demers.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa subsol claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, unul din vecini de pe scara blocului si-a facut o boxa la subsolul blocului, in planurile blocului nu sunt prevazute spatii pt depozitare in ... (vezi toată discuția)
Dezinsecție în locuințe propii claudianicola@gmail.com claudianicola@gmail.com Buna ziua, sunt mama unui copil de un an și tocmai am găsit azi noapte un gândac mergand pe copil. Are chiar și mușcături care cred că de la gândaci ... (vezi toată discuția)
Caine de apartament ce isi face nevoile in casa scarii AngryLettuce AngryLettuce Buna ziua As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea problema: De foarte mult timp (aproape de cand am cumparat apartamentul) am observat pete pe pereti si ... (vezi toată discuția)