avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine de apartament ce isi face nevoile in casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine de apartament ce isi face nevoile in casa scarii

Buna ziua
As dori sa stiu cum pot rezolva urmatoarea problema:
De foarte mult timp (aproape de cand am cumparat apartamentul) am observat pete pe pereti si usile din casa scarii, la inceput nu am bagat de seama, am presupus ca sunt pete vechi. Cu timpul am observat rugina pe usa de la intrare si ca mirosea ciudat la intrare. Pentru ca stam la parter, am presupus ca era de la subsol (unde intr-adevar a fost problema dar am rezolvat-o la doua saptamani dupa ce ne-am mutat) dar cu timpul am observat lichid pe tocul usii si incetul cu incetul, balti de urina in casa scarii.
Un proprietar da drumul cainelui pe casa scarii, nu iese cu el afara sa isi faca nevoile ci il lasa liber in ideea ca ii va deschide cineva usa de la intrare.
Va dati seama ca un caine nu se poate abtine mult....asa ca tot blocul a devenit buda lui. Am urcat de patru ori la el si i-am spus sa spele urina cainelui, m-a ignorat de fiecare data si vreau sa va spun ca la etaju lui, este lipicios peste tot pe unde calci.
Am facut o reclamatie in scris la asociatia de locatari si nu am primit un raspuns concret. Am trimis un mesaj la DSVSA Brasov si DSP Brasov iar acum astept un raspuns.
Carui departament ar trebui sa ma adresez si care sunt procedurile? m-am saturat, am sperat sa nu ajung pana aici dar se pare ca nu il intereseaza si sper ca sanctiunile sa rezolve problema.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters371153 , utilizator 22:01, 3 Decembrie 2015
Sesizati oficial departamentul politiei animalelor din cadrul politiei responsabile domiciliului dv
Reprezentantii departamentului au obligatia sa verifice sesizarile si daca se confirma sa aplice sanctiuni proprietarului/detinatorului patrupedului
Cei de la DSVSA vor lua masura amendarii in prima faza a Asociatiei care nu a luat masurile necesare. In situatia in care nu vor aplica o amenda va puteti adresa instantei de judecata..
Dupa ce am mai citit un articol asemanator, am trimis un mesaj celor de la DSVSA inlcusiv la primarie.
Despre Politia animalelor este prima data cand aud in Romania,nestiind ca exista la noi.

Daca tot sunt aici, imi puteti raspunde la alta problema, avuta cu acelasi locatar?
El si sotia lui cauta in gunoaie si ce iau de acolo, depoziteaza in beci, in spatiul comun. I-am vazut personal, dupa ce mi-a atras atentia faptul ca lucrurile aruncate de noi la gunoi...le-am gasit in acest loc din beci. Dupa putin timp am vazut-o pe sotia lui cautand in hainele aruncate la gunoi iar pe el...aducand "electronice" pe motiv ca vinde la targ.

Acest lucru l-am legat de o problema ce o avem cu sobolanii. Dupa ce ne-am apucat de renovat, am prins un sobolan in bucatarie (parca am mentionat ca stau la parter) iar dupa ce am facut personal deratizarea subsolului, am fost anuntat de alti doi locatari ca au avut probleme cu sobolanii.
Dupa mine au facut deratizare si cei de la asociatie, fara efect. Intr-un fel avem noroc cu pisicile de afara, care le-am vazut ca au iesit cu doi sobolani din subsol (pe unde ar trebui sa fie gurile de aerisire)

Am anuntat asociatia si iar....nu am primit raspuns.

Va multumesc pentru raspunsurile de mai sus
Mirosul ciudat de la intrare poate fi urina de la sobolani. Nu are nici o legatura "colectia" depozitata in beciul comun a locatarului cu ciine si "colectia" de sobolani.

Toti locatarii care depoziteaza in beci si astfel favorizind conditii bune pentru sobolani sint vinovati. Deratizarea fara blocarea intrarilor facute de sobolani si curatenia locurilor unde se ascund, inseamna nimic. Acel beci comun trebuie sa fie liber, curat si deratizat.
Urina de sobolan este periculoasa si se transmit numai aprox. 55 de boli. Din acest motiv, cind se va elibera beciul de toate lcururile depozitate este bine ca toata lumea sa poarte manusi de protectie. Masca e bine sa fie folosita daca se vad excremente uscate de la sobolani.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beci insalubru eu1982 eu1982 Buna ziua! Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ... (vezi toată discuția)
Problema cu gândaci în apartament Mihai117 Mihai117 Bună ziua, dețin un apartment dat in chirie, iar de când a venit căldură chiriașii se plâng ca au gândaci și amenință ca pleacă. Problema provine ... (vezi toată discuția)