avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SOMATIE DE PLATA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SOMATIE DE PLATA

care este procedura de urmat in vederea recuperarii debitelor de la clienti rau platnici?
am trimis o somatie, dar nu am primit nici un raspuns.
inainte de a ne adresa instantei, va rog sa imi comunicati ce anume mai trebuie facut.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 14:23, 21 Septembrie 2015
Daca intentionati sa incercati recuperarea sumelor pe calea ordonantei de plata, inainte de a sesiza instanta judecatoreasca trebuie sa trimiteti cu confirmare de primire si continut declarat o somatie prin care sa puneti in vedere debitorului sa achite suma pe care v-o datoreaza in termen de 15 zile. Dupa curgerea acestui termen, inaintati cererea de chemare in judecata
Daca alegeri sa inainati cereri intemeiate pe dreptul comun, nu este nevoie de somatie.

Calea pe care o veti urma- ordonanta de plata, cerere cu valoare redusa, drept comun , etc, o veti alege in functie de valoare, de documente justificative , etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz beneficiar plata factura emisa si cu scadenta depasita Nico_z Nico_z Buna ziua! Am un contract de prestari servicii intre firma la care sunt administrator si o alta firma x. Am emis facturi in baza contractului si a situatiilor ... (vezi toată discuția)
Ce alternativa am? stanceni stanceni Am formulat o cerere de somatie de plata in vederea recuperarii unei sume si a fost respinsa prin o hotarare irevocabila. Mai pot incerca pe calea dreptului ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)