avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce alternativa am?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce alternativa am?

Am formulat o cerere de somatie de plata in vederea recuperarii unei sume si a fost respinsa prin o hotarare irevocabila.

Mai pot incerca pe calea dreptului comun? Daca da..imi trimiteti si mie va rog un model de cerere.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:53, 19 Aprilie 2012
Motivul respingerii cererii dumneavoastra?
Aveti calea dreptului comun. Procedura somatiei de plata este o procedura judiciara in care nu se pot administra probe mai mult decat inscrisurile doveditoare ale creantei.
In privinta cererii este aceeasi ca cea pe care ati formulat-o in somatia de plata, poate ar trebuie sa o detaliati mai mult de aceasta data.
De asemenea, in cererea pe care o veti formula aveti posibilitatea de a administra si alte probe in afara de inscrisuri. Va trebui insa sa timbrati raportat la valoarea pretentiilor Dvs. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura somatiei de plata pentru recuperarea unei sume de bani (debitor, creditor -persoane fizice) FloreaIon FloreaIon In intentia de a-mi recupera o suma de bani imprumutata unui cetatean, si confirmata si de catre debitor si de catre creditor intr-un inscris, m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata echivalent procedura prealabila concielere directa ? dumitru2000 dumitru2000 X asociat are de recuperat dividende de la societatea Z. Z nu vrea sa le plateasca. Daca X introduce o cerere de emiterea somatie de plata care este ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta prin somatia de plata ma pot indrepta si asupra administratorului societatii debitoare? De regula rezulta ca societatile nu mai au niciun bun iar noi nu mai ... (vezi toată discuția)