Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !
Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...
Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !
P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Domnule Cazacioc dvs spuneti ca factura poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire si aceasta presupune acceptarea facturii ? Ce demersuri ar trebui sa faca beneficiarul daca nu accepta factura primita prin posta dar a semnat pt primirea acesteia intrucat nici nu stia ce se afla in plic ?
Am o nelamurire cu privire la emiterea facturii .Din textul de mai jos se intelege ca se pot incasa sume de bani ca avans fara emiterea facturii timp de 15 zile .Nu se emite nici alt document ?
"De asemenea, persoana impozabila trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care a incasat avansurile"
Doamna Cernak Gruia , inteleg ca mentiunea "bun de plata " ar reprezenta recunoaterea platii.
Cine face aceasta mentiune si unde se inscrie pe factura ?
Cineva in cadrul acestui subiect spune ca acceptarea facturii inseamna semnarea facturii de catre primitor si e de ajuns. Altcineva spune ca nu e vb de semnatura si trebuie sa existe mentiunea "bun de plata" ca factura sa se considere acceptata, unde intervin si intreb ca si utilizator Lael unde trebuie trecut, e vreun loc anume pe factura? sau jos la semnatura?
Iar despre ce-mi spune av. Albertokurty...parca e total revoltat pe mine...daca ar fi citit ce s-a scris ar fi inteles ca e vb de lipsa semnaturii primitorului, evident....Si din moment ce va ceream o parere, desigur ca nu ascundeam detalii, care sa ma impiedice sa aflu un raspuns veridic!
M-ati terminat cu intrebarea ce scrie in hotarare :O. Am scris inca de cand am propus subiectul ca nici nu am primit-o....si ca singurul motiv la care ma pot gandi este cel al lipsei semnaturii, pt ca la aceeasi instanta, la J5, am castigat destul de multe cererii de emitere a ordonantei de plata (119/2007), m-am intemeiat in toate la fel...dar pe asta mi-a respins-o.
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)