Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !
Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...
Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !
P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Pentru Iuna,
Am dat o cautare pe internet sa vad decizia pe care o invocati in intregul ei, dar nu am gasit nimic.
Nu ma convinge citatul dvs. pentru ca e scos din context As vrea sa vad toata decizia.
am mai gasit o decizie, pronuntata tot de Inalta Curte, care spune exact acelasi lucru. e Decizia nr. 1689/2004, o gasiti pe site-ul scj, la sectiunea jurisprudenta, text integral al deciziilor 2003-2009.
(nu pot sa pun link direct)
D.le Cazacioc, inseamna ca si primirea facturilor prin corespondenta de catre un angajat al beneficiarului, asa cum povesteati mai sus , citez: "Secretara sau alta angajata cu atributii de secretariat va deschide plicul, va vedea despre ce este vorba si va semna de primire in confirmarea care se restituie expeditorului.Doar cand e un plic pe care scrie confidential il va preda destinatarului fara sa-l deschida, dar va semna de primirea lui" reprezinta tot un act material si nu o manifestare de vointa in sensul platii. Atunci manifestarea de vointa cum se face? Ce se intelege prin ea?
Am citit Decizia 1689/2004.E o speta pe OG 5/2001.Se vorbeste de facturi proforma,de semnatura unei persoane neautorizate si semnatura persoanei autorizate.De manifestarea de vointa a persoanei autorizate in a accepta plata.
Se vorbeste insa si de corespondenta, intrucat instanta suprema face referire la art.46 din Codul Comercial.
Si atunci cum ii explicam lui Daiana chestia cu acceptarea facturii?.In ce consta manifestarea de vointa, ce anume face beneficiarul marfii pentru a exprima acceptarea facturii?
E o livrare de marfa expediata cu delegatul furnizorului si pentru care s-a intocmit o factura.Marfa ajunge la beneficiar.Sa zicem la un depozit al acestuia unde are un gestionar.O locatie in alta localitate decat cea in care beneficiarul isi are sediul.Se descaraca marfa, care se numara, cantareste, etc.Nu se constata diferente intre cantitatile din factura si marfa descarcata si introdusa in depozit.Gestionarul este o persoana autorizata a beneficiarului pentru ca are gestiunea bunurilor proprietatea .Ce face gestionarul care nu a constatat diferente?
Va semna si va stampila factura. Un exemplar ii va ramane, ca sa se incarce in gestiune si care se va transmite la contabilitatea beneficiarului. Daca marfa a fost predata , s-a nascut obligatia de plata a beneficiarului? Eu zic ca da.
Reprezentantul furnizorului se va intoarce la sediul sau cu o factura semnata si stampilata.
Daca beneficiarul nu-si executa obligatia de plata, furnizorul este indreptatit sa-l cheme in judecata , pentru ca instanta sa-l oblige la plata? Eu cred ca este indreptatit.Cu ce probeaza furnizorul, cu factura semnata si stampilata.
Ii va respinge instanta actiunea?.Eu zic ca nu.Care ar fi motivele sa o respinga?
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)