Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !
Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...
Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !
P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Eu zic ca in practica ne putem intalni cu toate situatiile descrise in discutie.
As remarca insa ca spre deosebire de facultatea pe care Codul fiscal o acorda furnizorului de a semna si stampila sau nu , facturile, beneficiarul trebuie sa le accepte, iar acceptarea sa fie a unei persoane autorizate.Indiferent daca se scrie sau nu "bun plata", factura trebuie sa fie semnata si stampilata
Cred ca ideea stampilarii pleaca de la premiza ca numai persoana autorizata detine si foloseste stampila.
De altfel, stampila fiind urmasa pecetilor,sigiliilor, este clar ca numai detinatorii acestora(vezi cand a intrat in vigoare Codul Comercial) acceptand factura semnau si aplicau pecetea ori sigiliul.
mie stampila nu mi se pare atat de importanta>
oricine poate sa faca o stampila< controlul nu e deloc riguros la primirea unei comenzi pentru confectionarea unei stampile
de altfel, cred ca Romania e printre putinele tari unde mai e necesara stampila, am avut niste clienti elvetieni, persoane juridice, care s-au uitat nedumeriti la mine cand le-am cerut sa-mi stampileze un document si mi-au zis ca ei au si uitat de o astfel de practica.
Pentru Iuna
Sunt de acord cu ce ai scris.Semnatura este singura care ar trebui sa fie luata in seama.Si este adevarat, pe afara nu se cere stampila.
La noi insa....
Recent, am avut o procura sa infiintez o societate comerciala.
Am infiintat societatea si m-am dus la o banca sa deschid un cont.
Desi facusem stampile, le-am dat patronilor,.Mai primisem o comanda de la ei sa mai fac una, pentru contabila.
Am avut posibilitatea sa confectionez si acea stampila dar, din comoditate am zis ca o fac dupa ce merg la banca.
Ajuns la banca mi-am prezentat"acreditarile"(procura, actele firmei, etc).
Mi s-au dat formularele pentru deschidere cont, le-am citit si am inceput sa semnez.
Cand am zis ca am terminat, vine intrebarea functionarei, "da' stampila aveti?', zic"nu","fara stampila nu putem finaliza deschiderea de cont.Aduceti stampila si finalizam"
M-am conformat, dar a doua zi.
Deci la noi este foarte importanta stampila.
Sper sa nu ajungem intr-o zi sa se ceara si persoanelor fizice stampila.
Ptr. Dl Cazacioc, este intr-un fel mai comod sa ceri stampila, pentru ca acest " instrument de identificare" este mai practic, pentru ca daca nu riscam ca pe la toate institutiile sau mai rau pe la toti partenerii de afaceri ai unui SRL sa inmanam Specimene de semnatura, sa fim seriosi in Romania putini sunt cei care se intereseaza la Registru comertului cine e reprezentantul legal abilitat sa reprezinte societatea ........
Pentru Analore,
Asa este.Asta am incercat sa spun.Ai stampila, esti cel mai tare din "parcare".Stampila o detine numai cel care este autorizat.Si atunci este evident ca daca pe factura exista stampila , insemana ca persoana autorizata a acceptat-o prin aplicarea stampilei.
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)