avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR

Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !

Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...

Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !

P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 14:02, 14 Noiembrie 2011
Regula este ca livrarile se fac conform negocierilor intre parti, referitor, cantitate, calitate, pret si sortimente, negocieri care s-au consemnat intr-un contract sau sub forma unei comenzi urmata de executare.
Exista si exceptii de genul celei pe care a prezentat-o Iuna.
Atunci intervin alte mecanisme: notificari intre parti, retururi de marfa, concilieri, etc.
Nu mai suntem in situatia unei creante certe, lichide si exigibile ci a uneia cu probleme in care fiecare parte va trebui sa dovedeasca interesul sau.
iuna a scris:

daca va uitati pe o factura, n-o sa vedeti nicaieri ca scrie "semnatura si stampila de acceptare" (sau ceva in genul), ci doar "semnatura de primire". a cui primire? a facturii, evident.

or, mie mi se pare clar ca cel care semneaza (si care poate nu are decizia de a stabili daca accepta sau nu plata sumei inscrise, fiind un simplu functionar al primitorului), atesta doar faptul comunicarii facturii, nimic mai mult.

imaginati-va situatia practica, semneaza de primire (a marfii si a facturii) un gestionar, sa zicem. dar preturile din factura sunt de 10 ori mai mari decat cele stabilite cu reprezentantul legal. gestionarul, pe langa ca nu cunoaste intotdeauna preturile negociate, nu cred ca e in masura sa discute pretul inscris in factura pe care o primeste.

bineinteles, in acest caz, nu se poate sustine ca prin semnarea facturii s-a acceptat la plata suma inscrisa in factura.




Atata vreme cat marfa nu s-a returnat vanzatorului si cat nu i-a trimis o notificare acestuia prin care sa-i aduca la cunostinta ca nu accepta marfa pentru motivele ....si sa vina sa si-o ridice, da este o acceptare.
Nu poti sa te folosesti de marfa respectiva si cand vine vorba de plata sa te faci ca ploua, ca nu e bun pretul, ca nu e buna marfa. De obicei atunci cand semnezi factura inseamna ca ai primit o marfa anterior (poate sa vina si cu aviz de insotire si factura semnata ulterior) sau o primiti in momentul acela si semnezi pentru ca ai primit cantitatera si marfa comandata, la pretul stabilit de parti. Sa vina cineva si sa spuna, pai d-le eu am angajat un prost care da cu pixul, nu stie ce marfa s-a comandat si de ce semneaza, asta e prea de tot, in conditiile in care exista telefon mobil si macar ii spui sefului ca a venit cineva cu o factura , daca s-a primit marfa si se accepta ( se semneaza)factura.
Sunt de acord cu Eye.
Eu l-am aplaudat! Pt ca a spus-o bine!
Si serios acum....e chiar paranoia paranoiei, ca pe o factura in care in dreapta semnezi si stampilezi de primire, sa fie probleme in instanta!
E paranoia ca in dreapta sa semnezi de primire (considerandu-se doar recunoasterea actului material de predare-rimire a marfii) si in stanga sa scrii bun de plata si sa semnezi (pt acceptarea la plata a sumei)!! Ca inteleg ca asa se recomanda pt a se evita problemele pe instanta...
Iar pt ideea cand semnatura nu apartine reprezentantului legal, pai cum ar putea administratorul societatii (care e numit reprezentant legal dandu-i-se drepturile necesare defasurarii activitatii curente a societatii, prin actul consitutiv), cum ar putea sa semneze el facturile...evident ca le va semna gestionarul.
Oare chiar trebuie sa a jungem sa scriem chestia asta in contract? Ca marfa livrata va fi insotita de factura, ce va trebui semnata si stampilata de catre gestionarul depozitului la care se va face livrarea si menionam adresa...
Daiana_ , nu ai mai primit totusi Hotararea ???Sa vedem si noi motivele respingerii.

Eu am pierdut un proces asemanator.Aveam contractul semnat si stampilat iar unele facturile nestampilate si nesemnate. M-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007. Motivarea a fost : "In cazul de fata contractul incheiat intre parti instituie cadrul general de derulare al relatiilor contractuale, executarea operatiunilor prevazute de acesta urmand a se concretiza in facturile fiscale emise de creditor a.i. contractul, doar prin el insusi nu probeaza o creanta certa, lichida si exigibila. Facturile fiscale emise in temeiul contractului nu au fost acceptate de debitoare prin semnatura reprezentantului sau ori prin aplicarea stampilei."
Pt. facturile doar semnate mi s-a admis in parte cererea pe motivul"ca este indeplinita conditia privin existenta unui inscris insusit de parti, care sa releve o creanta certa, lichida si exigibila."
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
george26, utilizator

Alte discuții în legătură

Semnatura -factura melcsy melcsy exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie. factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare comerciala flaviana flaviana Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in ... (vezi toată discuția)