Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !
Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...
Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !
P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Este foarte logic ce ati spus mai sus, dar cand ati expus speta.....spunand ca semnarea si stampilarea n-au fost suficiente...deja nu mai intelegeam clar punctul dvs de vedere. Probabil semnatarul era un angajat oarecare, ce nu avea nici o legatura cu depozitul. Cum de altfel spuneati, gestionarul este un angajat autorizat sa primeasca marfa, sa o incarce in gestiune.
Ca sa nu pierdem firul inceputului, inteleg ca : pt ca o factura sa fie considerata acceptata la plata, ea va trebui sa fie si semnata si stampilata. Facturile furnizorului in cauza mea, sunt nesemnate (au doar stampila) si ma gandeam daca cumva m-as putea lega de art. 155 din cod comercial : "Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii".
Dar presupun ca face referire la optiunea furnizorului ca altfel , daca s-ar aplica si primitorului, ar ajunge totul un haos...si oricine ar emite cate facturi ar dori...daca nu s-ar mai impune insusirea lor si de catre debitor.
Mie probabil mi- a respins-o pt ca nu aveau semnatura ...( asa cum spuneam initial ) si nu s-au considerat acceptate la plata. Asta mi-a fost primul gand si tind sa cred in continuare ca asta este motivul.
Va ANUNT CAND O PRIMESC...DAR CU LIPSA DE fonduri PT comunicari, cred k o primesc la toamna. Vad ca nu se mai respecta de mult termenul de 30 de zile pt redactarea hotararii...si tot nu am primit nimic...desi am facut si cerere de urgentare.
P.S.: Va multumesc pt rabdarea expunerii de mai sus :)
pentru livrarea de marfuri, mi-am sfatuit toti clientii si toti cunoscutii in situatia asta, sa semneze procese-verbale de predare-primire, acestea atestand in mod cert predarea marfurilor, respectiv indeplinirea obligatiilor de catre furnizor. oricum, indeplinirea obligatiilor de catre furnizor nu echivaleaza automat cu acceptarea facturii/platii de catre cumparator, care ar putea contesta pretul, calitatea marfurilor livrate sau orice alt aspect al obligatiei furnizorului (indeplinirea cu intarziere sau vicii ascunse, de ex.).
ideea e ca instantele cam fac diferenta intre semnarea facturii si acceptarea facturii, nepunand semnul egalitatii intre aceste notiuni.
acceptarea poate rezulta din mentiuni scrise pe factura genul "bun de plata", "acceptat la plata" (am vazut si facturi pe care se punea o stampila distincta cu aceste mentiuni si se scria suma acceptata, si apoi se semna si stampila), din corespondenta emisa de debitor in care recunoaste ca are de dat suma X creditorului, din plati partiale ale acelei facturi (executarea partiala a obligatiei), etc.
si eu sunt curioasa de solutia instantei, o sa urmaresc topicul sa vad motivatia.
(eu am avut o somatie, de partea creditorului fiind - in care am avut contract, factura semnata (nestampilata, era persoana fizica), proces verbal de conciliere in care se recunostea expres datoria din factura, rezultand din contractul x. a fost respinsa, astept motivarea, am ramas socata de solutie, mi se parea ca mai mult de atat nu poti aduce intr-o somatie de plata.)
Solutia instantei in cazul sustinut de dumnavoastra...cred ca s-a inteles , dar am zis sa completez...ca la o citire rapida vad ca pe aici se fac si oarecare interpretari :D
o completare: a nu se intelege ca eu vreau sa tin partea debitorilor si le gasesc acestora solutii.
ma infurii si eu atunci cand vad cat de usor e sa nu platesti, legea e clar de partea rau platnicilor.
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)