avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare debit si cheltuieli de executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare debit si cheltuieli de executare

buna ziua,

referitor la executarea abuziva si poprirea conturilor unei societati, la initiativa angajatilor de a-si recupera drepturile banesti, cheltuielile de executare cum se pot recupera? Se face o actiune in instanta, separata si pentru executorul judecatoresc?

Mentionez ca la data primirii somatiei si ulterior a popririi conturilor societatii, exista o conventie activa,in curs, intre angajat-societate. Sau grabit sa-si recupereze drepturile, dar din pacate nu sa tinut cont si de primele transele care au fost deja achitate catre ei.

Acesti bani trebuie recuperati, clar. Urmeaza la contabilitate sa se faca o evidenta cu ce sa platit si ce a mai ramas de plata, pentru a formula cerere de chemare in judecata/angajat, dar nu stiu cum ramane situatia, cu aceste cheltuieli de executare. Se adauga la debit fiind suportat de angajat sau trebuie executorul sa returneze onorariul +cheltuielile de executare?

multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 15:06, 22 Septembrie 2015
Doar dacă ați făcut contestație la executare și ați câștigat, puteți cere întoarcerea executării, pentru cheltuielile de executare. Altfel nu. O acțiune în pretenții, pentru cheltuieli de executare , va fi respinsă ca inadmisibilă.
sa facut contestatie, dar nu a fost admisa pentru toti salariatii. Urmeaza a se dispune intoarcerea executarii silite; intrebarea mea este urmatoarea: Este valabila aceasta procedura de intoarcere a executarii silite, daca executorul a restituit o anumita suma (ce-i drept destul de mica) ? Intreb pentru a sti exact cat sa comunic instantei.

Banuiesc ca aceasta procedura se face la aceeasi instanta, unde sa dispus si executarea. Spun asta pentru ca societatea isi are sediul in alta localitate fata de salariati.

al doilea aspect, acolo unde avem respingeri la contestatie, sa inteleg ca acele cheltuieli de executare facute + onorariu sunt pierdute..... macar primele transe sa fie recuperate, ce sa platit de 2 ori, cum ar veni.

Referitor la taxe - intoarcerea executarii silite, sunt prevazute in cuantum de 300 pentru creante ce depasesc 5.000 Lei, nu? Caci sumele sunt mari si depasesc plafonu de 5.000 Lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante de la salariati andreya1202 andreya1202 buna ziua, o sa spun foarte pe scurt speta, in ideea de a ma sfatui ce sa fac in continuare. Niste salariati au dat sociatatea unde lucreaza in executare ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii este "executata" de acelasi executor? catinf catinf Buna ziua, Am achitat debitul in calitate de tert dobanditor imobil, iar intre timp contestatia mea la executare s-a admis (in apel), desfiintand executarea ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti, societate executata pe nedrept andreya1202 andreya1202 buna ziua, am o situatie putin mai delicata si as dori niste sfaturi de urmat. salariatii din cadrul unei sociatati au castigat in instanta drepturile ... (vezi toată discuția)