avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis neacordare prioritate

Buna ziua,

pe scurt, acum 3 zile mi s-a retinut permisul pentru asa zisa neacordare de prioritate

-pieton cu bicicleta de coarne, pe scuarul care are aprox 15m, intre cele 4 benzi, calea sagului din Timisoara, la Turist cum se spune in zona,

-retinere permis ca nu am acordat prioritate, desi pietonul era pe scuar
-masina de politie MCV dar venea de undeva din spate, deci nu aveau cum sa vada ce vedeam eu in fata si faptul ca m-am inteles din priviri cu pietonul
-numere la masina de IF, se stie ce parere au banatenii frustrati la numerele de B si IF
-am solicitat sa scrie la mentiuni "nu sunt de acord"
-urmeaza sa depun contestatie in 1-2 zile (adica maine, 22.09, marti)

Care e procedura tinand cont ca permisul mi-a fost retinut in Timisoara, eu stau in Timisoara, dar buletinul il am inca pe Teleorman ?

Si care credeti ca sunt sansele tinand cont ca MCV-ul venea din spate si nu avea vizibilitatea care o aveam eu pentru a isi exprima parerea si nu mi-au demonstrat ca au filmare,

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
titel00, utilizator
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:13, 24 Septembrie 2015
procesul verbal se bucura de o prezumtie de legalitate. daca il contestati in instanta aveti obligatia de a rasturna aceasta prezumtie. daca v-ati inteles din priviri cu pietonul asta poate fi demonstrat de pietonul respectiv sau de vreun trecator/pasager din masina dvs. in lipsa acestor persoane (care sa fie audiate ca martor) nu aveti sanse in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului pentru neacordare de prioritate pietonilor muresan_liviu muresan_liviu buna ziua va deranjez si eu cu o mica problema azi (01.02.2010) mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni, problema e ... (vezi toată discuția)
Retinut permis / facut contestatie vanExel vanExel Acum vreo 2 luni un politist mi-a luat carnetul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton. Era bulevard cu 3 benzi si scuar pe mijloc, pe Lascar ... (vezi toată discuția)